Salate

#salata coleslaw reinterpretata #reteta salata coleslaw #salata coleslaw

Salata coleslaw, o reteta clasica reinterpretata. Cum sa o pregatesti acasa si cu ce o poti combina

Salata coleslaw este unul dintre cele mai indragite preparate din bucataria internationala. Originara din Europa, dar popularizata in special in Statele Unite, aceasta salata a devenit un acompaniament clasic pentru diverse feluri de mancare, de la burgeri si fripturi, pana la preparate la gratar. Usor de preparat si extrem de versatila, coleslaw-ul poate fi personalizat dupa gusturile fiecaruia. Descopera cum sa pregatesti aceasta salata delicioasa si cu ce o poti combina pentru un pranz sau o cina perfecta.

 

De ce sa alegi salata coleslaw?

Pe langa faptul ca este gustoasa, salata coleslaw este si o optiune sanatoasa, datorita ingredientelor sale de baza. Varza este bogata in fibre, vitamine (C si K) si antioxidanti, in timp ce morcovii ofera un aport generos de beta-caroten si vitamine esentiale. Daca alegi sa prepari dressingul cu maioneza light sau sa o inlocuiesti cu iaurt grecesc, vei obtine o varianta mai usoara si mai sanatoasa.

Ingrediente pentru salata coleslaw

Pentru a pregati aceasta reteta clasica, vei avea nevoie de:

Pentru salata:

  • 1 varza medie (aproximativ 1 kg), taiata fin
  • 2 morcovi mari, razuiti
  • 1 ceapa mica, tocata marunt (optional)

Pentru dressing:

  • 200 ml maioneza (sau iaurt grecesc pentru o varianta mai sanatoasa)
  • 2 lingurite de mustar Dijon
  • 2 linguri de otet de mere
  • 2 lingurite de zahar (sau miere, pentru o aroma mai delicata)
  • sare si piper, dupa gust
  • 2 linguri de lapte sau smantana (optional, pentru o textura mai cremoasa)

Cum sa prepari salata coleslaw

Incepe cu pregatirea legumelor. Taie varza cat mai fin, folosind un cutit bine ascutit sau o mandolina pentru un rezultat uniform. Razuieste morcovii si toaca ceapa, daca alegi sa o adaugi.

Intr-un bol mare, combina maioneza, mustarul Dijon, otetul de mere si zaharul. Amesteca bine pana la omogenizare, apoi adauga sare si piper dupa gust. Daca vrei un dressing mai fluid, adauga lapte sau smantana si amesteca din nou.

Pune varza, morcovii si ceapa peste dressing. Amesteca bine, astfel incat toate ingredientele sa fie uniform acoperite.

Acopera bolul si lasa salata la frigider pentru cel putin o ora inainte de servire. Acest pas este esential pentru ca aromele sa se imbine, iar salata sa devina mai frageda.

Idei pentru personalizarea salatei

Daca vrei sa adaugi un plus de savoare salatei coleslaw, iata cateva ingrediente optionale care pot transforma acest preparat intr-un adevarat deliciu:

  • Fructe uscate: Stafidele sau merisoarele uscate adauga o nota dulce-acrisoara care contrasteaza perfect cu dressingul cremos.
  • Mere rase: Ofera un plus de prospetime si dulceata naturala.
  • Seminte de chimen: Adauga o aroma distinctiva, care se potriveste perfect cu varza.
  • Nuci sau migdale tocate: Pentru o textura crocanta si o aroma deosebita.

Cu ce poti servi salata coleslaw?

Salata coleslaw este perfecta ca garnitura pentru preparatele la gratar, precum friptura de porc, coastele sau pieptul de pui. De asemenea, poate insoti burgerii, sandvisurile cu carne afumata sau chiar pestele prajit. Pentru o masa usoara, o poti servi alaturi de cartofi copti sau o supa crema de legume.

Sfaturi pentru o salata coleslaw perfecta

  • Alege o varza proaspata, cu frunze crocante si fara pete.
  • Daca vrei ca varza sa fie mai moale, presara putina sare peste ea dupa ce ai taiat-o si las-o sa stea 10-15 minute, apoi scurge excesul de apa.
  • Prepara salata cu cateva ore inainte de servire pentru a permite aromelor sa se combine perfect.

Salata coleslaw este un preparat simplu, dar extrem de versatil, care nu ar trebui sa lipseasca din meniul tau. Prepar-o acasa si bucura-te de savoarea ei alaturi de familia ta!

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare