Salata Caprese este una dintre cele mai cunoscute preparate italienesti si totodata una dintre cele mai simple salate de realizat. Foloseste rosii coapte, galbene si rosii, precum si mozzarella proaspata.
Ingrediente pentru salata Caprese
- 2 rosii, taiate felii
- 2 rosii galbene, taiate felii (optional)
- ¾ cana Mozzarella proaspata, bucatele
- ¼ cana patrunjel proaspat, tocat
- 2 linguri busuioc proaspat, tocat
-
sare si piper dupa gust
Cum se prepara salata Caprese
Pune intr-un castron feliile de rosii, bucatile de Mozzarella, patrunjelul , busuiocul. Apoi asezoneaza salata cu sare si piper si amesteca bine.
Cum se serveste salata Caprese
Se serveste imediat.
Daca vrei sa-i dai un aspect mai atractiv , taie feliile de rosii si de branza in forma rotunda. Apoi aseaza-le pe farfurie astfel incat sa obtii un efect bicolor, o felie de branza, una de rosie si tot asa.
Poti folosi frunza proaspata de busuioc pe post de pat de verdeata.
O alta varianta este sa faci minifrigarui cu bile de Mozzarella, rosii cherry si o frunzulita de busuioc, totul presarat cu patrunjel tocat.