INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Salate

#reteta salata caesar #salata caesar #salata

Salata Caesar cu pui si parmezan ras - un deliciu clasic, usor de preparat

Salata Caesar este un preparat clasic atemporal, perfect pentru o masa usoara sau o cina rapida. Combinatia dintre frunze crocante de salata, pui suculent la gratar, crutoane aromate si un dressing cremos cu parmezan ras face acest preparat sa fie irezistibil.

 

Ingrediente pentru salata Caesar

Pentru salata:

  • 200 g frunze de salata iceberg (sau alta salata)
  • 2 fileuri de piepturi de pui dezosate si fara piele
  • 50 g crutoane
  • 50 g parmezan ras

Pentru dressing:

  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 lingurita mustar (de preferat Dijon)
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Cum se prepara salata Caesar

Incepe prin a prepara pieptul de pui. Asezoneaza puiul u sare si piper si gateste-l pe gratar sau intr-o tigaie, cu putin de ulei de masline, pana cand devine rumen si suculent. Lasa-l sa se raceasca usor, apoi taie-l in fasii subtiri, sau cubulete, dupa preferinte.

Prepara apoi dressingul. Intr-un bol mic adauga galbenusurile, zeama de lamaie, usturoiul si mustarul Dijon. Amesteca bine cu o furculita si dupa ce obtii o compozitie omogena adauga uleiul de masline, amestecand continuu pana se formeaza o emulsie cremoasa. La final adauga sare si piper dupa gust. 

Spala frunzele de slalata si usuca-le bine cu ajutorul unui prosop de bucatarie curat. Taie frunzele la dimensiunea dorita si asaza-le intr-un bol mare.  Adauga peste puiul, crutoanele si sosul. Amesteca usor , apoi adauga parmezanul ras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare