Salate

#reteta salata # ingrediente salata #salata

Cum sa faci cea mai buna salata

Salata este intotdeauna o idee buna atat pentru masa de pranz, cat si pentru cina. Este usor de preparat, nu ingrasa si este plina de vitamine si minerale.

Ca sa iti iasa o salata gustoasa, este important sa stii sa alegi ingredientele potivite si sa stii sa le combini.

Nu pune un singur tip de salata verde

Alege mai multe tipuri de salata verde, pe care sa le combini intre ele. Salata romaine si laptucile reprezinta o alegere ideala, caci au un continut bogat de vitamina C, potasiu si acid folic. Poti adauga si putin baby spanac sau rucola, pentru un gust mai bun, dar si pentru continutul de antioxidanti si betacaroten.

Adauga o leguma mai crocanta

In orice salata poti pune si o leguma crocanta. Poti opta telina ( bogata in vitamina A), pentru castraveti ( bogati in vitamina C),  varza rosie ( bogata in fier, vitaminele A si C) ori pentru broccoli crud (bogat in vitamina C). Si semintele crude pot fi adaugate la salata, fiind o sursa importanta de ulieuri sanatoase.

Ca sa ii dai culoare, deci un aspect mai placut, poti pune ardei gras rosu, ardei gras verde ( contin vitaminele B1,C, B2), ceapa rosie ( contine fibre si antioxidanti), tomate ( sursa importanta de potsiu, magneziu, vitaminele A, C, K), sfecla rosie ( o sursa importanta de fier), felii de avocado ( fructul contine peste 20 de minerale si vitamine), rodie (contine vitaminele A,C, E).

Adauga si proteine

Daca iti place carnea, sursa importanta de proteine, poti adauga in salata ta piept de pui sau carne de vita ori ton sau somon. Proteine se gasesc si in fasole, in ouale fierte, in ciuperci si in branza feta. Tofu este, de asemenea, un ingredient pe care il poti dauga in salata.

Cum faci un dressing gustos

O salata gutoasa nu poate fi preparata fara un dressing gustos. In loc de otet poti sa optezi pentru suc de lamaie sau de lime, care este bogat in vitamina C si potasiu. Uleiul de msline, bogat in grasimi sanatoase, este un alt ingredient de baza al dressingului. Nu uita sa pui si sare, dupa gust, dar si piper, daca iti place.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului