Salate

#ulei de susan #Ina Garten #bucatari celebri #contesa desculta #salata cu taitei

Bucatari celebri: "Contesa desculta" te invata cea mai satioasa si practica salata cu taietei!

Campionatul Mondial 2014 abia a debutat si anunta meciuri de fotbal spectaculoase, pe care nu le poti rata, iar temperaturile de afara cresc de la o zi la alta, motiv pentru care weekendul acesta ti-ai propus sa stai cat mai putin prin bucatarie. Rasfata-te cu fotbal, activitati in aer liber, buna dispozitie si hraneste-te cu cea mai rapida, practica, dar si satioasa reteta propusa de Ina Garten, in serialul "Bucatari celebri", de pe Acasa.ro: salata crocanta cu noodles si legume!

Salata vegetariana crocanta cu noodles

Ingrediente:

  • 450 g noodles (spaghete)
  • 450 g pastai tinere de mazare
  • 1 ceasca de ulei vegetal
  • 1/4 ceasca de otet din vin de orez
  • 1/3 ceasca de sos de soia
  • 3 linguri ulei de susan negru
  • 1 lingura de miere
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita de ghimbir proaspat ras
  • 3 linguri de seminte prajite de susan alb
  • 1/2 casca de unt de arahide moale
  • 2 ardei grasi rosii, feliati
  • 4 fire de ceapa verde
  • sare

Mod de preparare:

Fierbe apa cu sare si pune-o peste taietei, intr-un vas. Acopera vasul si lasa-i sa se inmoaie atat timp cat scrie pe ambalaj. Daca inlocuiesti taieteii cu spaghetele, atunci pune pastele la fiert, pe foc, in apa cu sare, pana cand devin al dente. La sfarsit, pune pastele in strecuratoare si lasa-le sa se scurga bine de apa.

Intre timp, incepe sa prregatesti legumele pentru salata. Opareste pastaile de mazare cateva minute, apoi scoate-le si pune-le intr-un vas cu apa si gheata, pentru a-si pastra fermitatea si culoarea.

Pune taieteii sau spaghetele in bolul de salata. Adauga ardeii feliati, pastaile de mazare si ceapa tocata marunt, apoi asezoneaza toate ingredientele cu sare.

Prepara dressingul pentru salata crocanta: amesteca intr-un bol mic uleiul vegetal, otetul, sosul de soia, uleiul de susan, usturoiul, ghimbirul, mierea, 2 linguri de seminte de susan, iar la sfarsit, incorporeaza untul de arahide.

Toarna dressingul pentru taietei si legume, adauga si ultima lingura de susan ramasa si amesteca bine totul.

Salata crocanta de noodles si legume se serveste cu patrunjel proaspat pe deasupra.

Cine este Ina Garten?

Ina Garten, cunoscuta si sub numele de "contesa desculta" este un bucatar american celebru. Nascuta si crescuta in New York, Garten s-a impus rapid in televiziune si in afaceri, in ciuda faptului ca nu avea niciun fel de pregatire sau formare gastronomica. Notorietatea si-a capatat-o in special datorita show-ului "Barefoot Contessa", pe care il modereaza, dar si numeroaselor carti de bucate lansate.



Sursa foto: post-gazette.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare