Salate

#retete branza feta #salate #branza feta

3 retete delicioase cu branza feta – savoare mediteraneana in bucataria ta

 

Branza feta, originara din Grecia, este apreciata in intreaga lume pentru gustul sarat, usor acidulat si textura cremoasa. Este un ingredient extrem de versatil, perfect atat pentru preparate rapide, cat si pentru retete mai elaborate. Iata trei idei simple si gustoase de retete cu branza feta, pe care le poti prepara acasa in doar cateva minute.

1. Salata greceasca clasica

Ingrediente:

  • 2 rosii mari
  • 1 castravete
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa rosie
  • 100 g branza feta
  • Masline kalamata
  • Ulei de masline, oregano, sare si piper

Mod de preparare: Taie legumele cuburi sau felii si amesteca-le intr-un bol. Adauga branza feta taiata in cuburi mari sau faramitata, maslinele si condimenteaza cu oregano, sare, piper si un strop generos de ulei de masline. Este o salata racoritoare, plina de gust si perfecta pentru zilele calduroase.

2. Cartofi la cuptor cu feta si rozmarin

Ingrediente:

  • 4 cartofi medii
  • 100 g branza feta
  • 2 linguri ulei de masline
  • Rozmarin proaspat sau uscat
  • Sare si piper

Mod de preparare: Taie cartofii cuburi si amesteca-i cu uleiul de masline, rozmarin, sare si piper. Coace-i in cuptor la 200°C timp de 35-40 de minute. Cand sunt rumeniti, presara deasupra branza feta sfaramata si mai lasa-i 5 minute la cuptor. Gustul este absolut delicios!

3. Paste cu branza feta si rosii cherry

Ingrediente:

  • 250 g paste (penne sau fusilli)
  • 200 g rosii cherry
  • 150 g branza feta
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • Busuioc proaspat (optional)

Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent, pune rosiile cherry, usturoiul taiat felii si branza feta intreaga. Stropeste cu ulei de masline si coace totul 25-30 de minute la 180°C. Intre timp, fierbe pastele. Dupa coacere, amesteca totul intr-un bol mare, zdrobind branza si rosiile pentru a crea un sos cremos. Adauga pastele fierte si amesteca bine.

Branza feta adauga o nota mediteraneana, savuroasa si usor sofisticata oricarui preparat. Incearca aceste retete simple si transforma mesele obisnuite in experiente culinare de neuitat!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din salate

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului