Romani de succes

# doneaza colectiv #victime colectiv # incendiu colectiv #club colectiv

Tragedia din Clubul Colectiv. Ce poti face pentru a ajuta si tu!

Sute de oameni au raspuns apelului ministrului Sanatatii de a dona sange pentru victimele incendiului de vineri seara din Clubul Colectiv. Pana astazi la pranz, peste 500 de persoane, de toate varstele, donasera sange. 

40 de politisti locali din Sectorul 4 s-au mobilizat si au mers dis-de-dimineata sa doneze sange. De altfel, autoritatile si personalul medical au fost coplesiti de valul de oameni care au vrut sa ajute pe cat posibil. De aceea, au facut un apel sa nu mai mearga sa doneze astazi, ci maine, de la ora 8.00, sau, mai bine, de luni. Potrivit medicilor, va fi nevoie de sange inca 2-3 saptamani. 

Doritorii pot merge sa doneze sange la Centrul de Transfuzie Sanguina, Spitalul Militar si Spitalul Universitar. Pe de alta parte, voluntari (fara pregatire medicala) s-au prezentat la centrele de donare pentru a-i supraveghea pe cei care au donat. Mai este nevoie de apa, ceai, dulciuri la aceste centre deoarece cozile de donatori s-au intins pe zeci de metri si aglomeratia a facut ca procedura sa dureze cateva ore cu tot cu asteptarea.

De asemenea, mai multi psihologi s-au oferit sa acorde gratuit consiliere psihologica victimelor si familiilor acestora, toti cei afectati prezentand risc de dezvoltare a unui sindrom posttraumatic. 

Primarul interimar al Bucurestiului, Stefanel Dan Marin, a anuntat ca primaria va incepe controale la toate cluburile din Bucuresti, impreuna cu Politia si Pompierii. Totodata, daca familiile victimelor o vor solicita, Primaria va asigura locuri de veci gratuite si va suporta cheltuielile de inmormantare. Solicitarile pentru aceste cheltuieli se primesc la nr. tel. 0800.800.868.

De asemenea, angajatii Apa Nova Bucuresti s-au mobilizat in timpul noptii tragicului eveniment si s-au dus sa doneze sange pentru a ajuta victimele tragediei din clubul bucurestean.

Reteaua de sanatate Regina Maria sprijina victimele tragediei de la Colectiv si pune la dispozitie toate resursele de care dispune.  O echipa medicala de urgenta dedicata acestei situatii sta la dispozitie la numarul de telefon 0722 456 711 si le ofera gratuit tuturor celor care au nevoieingrijire medicala si tratament, consultatiiin ambulatoriu, medicamente si materiale sanitare si consiliere psihologica. De asemenea, reteaua de sanatate ofera spitalelor publice care au in ingrijire raniti toate materialele sanitare de care va fi nevoie, pe toata perioada tratamentului.
Clinicile Biomedica si Bioderm acorda si ele sprijin victimelor tragediei de la Colectiv si pun la dispozitie toate resursele de care dispun.  Medicii clinicilor Biomedica si Bioderm stau la dispozitia tuturor celor afectati de incendiul de la Colectiv, oferindu-le consultatii si dermatoscopii gratuite pentru nevii afectati in urma arsurilor, oricat va fi nevoie.  Cei care au nevoie de ajutor sunt rugati sa apeleze fara nicio rezerva urmatorul numar de telefon: 031.91.01.

 

Oamenii care, la randul lor au familii si stiu ce inseamna un pic de ajutor in momentele dificile, sunt si in aceasta dimineata la centrul de donare din Str. Constantin Caracas nr.2 si vor continua actiunea si la inceputul saptamanii viitoare.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea