Romani de succes

#romani de succes #premii #smart cooking #andreea paul vass

Smart Lab INACO, proiectul Andreei Paul, premiat de 3 ori in anul 2022

Anul 2022 a adus recunoastere internationala si nationala proiectului educational digital inteligent romanesc SMART LAB al Asociatiei INACO - Initiativa pentru Competitivitate.

La 5 ani de la fondarea organizatiei neguvernamentale de catre Andreea Paul, echipa de voluntari este recompensata cu primul premiu international: “Proiectul Educational Inovator al Anului 2021”, acordat de catre compania Avantis la BETT - Londra, in cadrul celui mai mare targ educational din lume. 

Au urmat doua premii nationale acordate recent Andreei Paul: Premiul “Femeia Anului in Educatie, 2022”, la Gala Asociatiei pentru Dialog si Valori Universale, in parteneriat cu Lumina si Fundatia Pretuieste Viata, iunie 2022 si “Premiul de Excelenta pentru intreaga activitate”, acordat de European Women Association, FeminismforReal, TudorCommunication, in parteneriat cu Comisia Europeana, Eximbank, Carbogaz, Fairvalue, CartaDiversitatiidinRomania si VBS, in mai 2022. 

Primul laborator Smart Lab INACO a fost pilotat de catre Andreea Paul in anul 2019, iar pana astazi echipa INACO a reusit sa construiasca 15 astfel de laboratoare moderne in scolile publice si private din Romania, inclusiv in mediul rural si in licee tehnologice, care fac invatarea bazata pe experimentare mult mai atractiva pentru elevi prin integrarea inovatoare a tegnologiilor 4.0 dedicate educatiei. Este vorba despre creioane 3D, scanere 3D, imprimante 3D, ochelari de realitate virtuala augmentata mixta, roboti educationali multifunctionali, ecrane tactile si tractabile care devin caiete digitale, tabla interactiva, sistem audio-video-streaming pentru crearea claselor virtuale, coltul de arte si peretele verde de agricultura hidroponica pe verticala, consumabile bio, instruirea cadrelor didactice si lectii demo. 

“Atat de mult am fost, incat ma mir ca mai sunt … Primesc semnale ca mai sunt in testele de antrenament pentru evaluarea nationala la limba romana care au preluat anul acesta un fragment din , cand imi scrie un elev care a intrat in Smart Lab-ul creat de catre INACO si partenerii sai sau cand ma cauta parintii si profesorii care isi doresc un astfel de laborator si in localitatea sau scoala lor. Am primit anul acesta semnale puternice de sustinere si de recunoastere, e adevarat, pentru care sunt recunoscatoare tuturor celor care ne-au urcat pe scenele de premiere visul INACO de a asigura accesul gratuit al tuturor elevilor la educatie de calitate si egala pentru toti, prin educatie digitala inteligenta, prin crearea unui Smart Lab in fiecare scoala. De fiecare data am fost alaturi de proiecte extraordinare si nume veritabile care au castigat premii pentru diferite domenii de activitate, nume de forta ale Romaniei, care ma onoreaza si mai mult. Va multumesc tuturor ca existati si ca reusiti sa schimbati lumea in bine cu faptele voastre. Multumesc celor care m-au apreciat pentru cat si ce am reusit sa fac pana acum. Ceea ce urmeaza este, poate, si mai interesant”, declara Andreea Paul, fondatoarea INACO, conf. univ, dr. la Facultatea de Relatii Economice Internationale -ASE si creatoarea conceptului de Smart Lab.

“In a patra versiune a Smart Lab INACO am introdus un perete verde de agricultura hidroponica pe verticala pentru a transmite mesajul ca e tare important echilibrul dintre oameni, natura si mediul digital, inclusiv in scoala, in plina revolutie industriala 4.0, chiar 5.0, iar economia face deja salturi catre 6.0. Acelasi mesaj l-am transmis si in editia a IVa a Ghidului Meseriilor Viitorului, unde am introdus capitolul dedicat Meseriilor Verzi, un ghid integral liber accesibil online pe site-ul INACO. Viitorul omenirii este verde si digital! Ce ne rezerva editia a Va a Ghidului Meseriilor Viitorului pentru care tocmai am primit vestea buna a finantarii in competitia deschisa de catre Primaria Sectorului 3 dedicata ONG-urilor anul acesta? Voi aduce pe scena VOCEA COPIILOR, inclusiv in iteratia a V-a imbunatatita a Smart Lab - un proiect atat de viu, de conectat la lumea reala si la viitor”, a declarat in exclusivitate Andreea Paul pentru Acasa.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea