Romani de succes

#Sony World Photography Awards 2016 #Remus Tiplea #romani de succes

Remus Tiplea, printre cei mai buni fotografi ai lumii

Fotograful Remus Tiplea, originar din Negresti-Oas, a fost selectat pe lista scurta a Sony World Photography Awards 2016, cea mai mare competitie de fotografie din lume.

Tiplea participa cu o serie de 10 fotografii la categoria “Daily life”, alaturi de pozele altor sase fotografi din intreaga lume.

Cele 10 poze are surprind povestea lui Gusti si Fraguta, ciurdarii cartierului Tur din orasul Negresti-Oas, judetul Satu Mare.

“In mai multe localitati din Romania, o tara membra a UE, exista o categorie speciala de oameni, care sunt angajati de unele comunitati sa aiba grija de vacile lor. Aceastia se numesc „ciurdarii” satelor. Gusti si Fraguta sunt tigani, parintii a 8 copii, si sunt ciurdarii cartierului Tur al orasului Negresti-Oas. Am urmarit timp de cinci ani aceasta familie, sunt tiganii cinstiti, harnici, au grija de animale din aprilie si pana in decembrie. Traiesc intr-un cort la marginea orasului, tot timpul cat au grija de ciurda. Iau vacile dimineata si le duc inapoi satenilor seara, satule si pline de lapte. Pe langa cei 8 copii care si ei ajuta la ingrijirea animalelor, Gusti si Fraguta au intotdeauna oaspeti care vin si petrec vara cu ei in cortul de la marginea orasului”, a spus fotograful pentru voceatransilvaniei.ro.

Acesta a adaugat: “Nominalizarea mea pe lista scurta a Sony World Photography este cea mai importanta recunoastere pe care am primit-o pana acum. Sunt fericit ca fotografiile din proiectul “Ciurdarii satului” au fost apreciate la nivel international”.

Performanta lui Remus tiplea este cu atat mai importanta cu cat in competitie au fost inscrise in total 230.103 fotografii realizate de 270 de fotografi profesionisti sau amatori din 186 de tari.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea