Pe Simona Pope o stii, in calitate de jurat, de la Bake Off Romania. De profesie contabil, Simona este Chef & Decorator la Cofetaria Alice, iar creatiile sale din pasta de zahar cu siguranta iti sunt cunoscute. A absolvit Culinary Arts/Baking and Pastry la l’Ecole Nationale Supérieure de la Pâtisserie din Lyon si s-a intors in Romania "ca sa pot aplica la noi la cofetarie ce am invatat acolo”. In interviul urmator, Simona ne-a vorbit despre cum poti transforma pasiunea in business.
Rep.: Care sunt primele tale amintiri din laborator?
Simona Pope: Primele amintiri sunt din laboratorul cofetariei noastre, Alice. Aveam vreo 16 ani si eram in vacanta de vara, impreuna cu colega mea din liceu, taiam fructe pentru torturi. Si apoi am fost lasate sa le si asezam pe tort si tin minte ca mi s-a parut ceva fantastic. Mi se parea ca eu am facut tortul, asa mandra eram.
Dupa ASE, ai absolvit Culinary Arts/Baking and Pastry la l’Ecole Nationale Supérieure de la Pâtisserie din Lyon, Franta, iar, la Cupa Mondiala de Gastronomie din Luxemburg, ai castigat o medalie de argint si una de bronz, pentru Romania, cu lucrarile facute din pasta de zahar. Ce te-a facut sa te intorci in Romania?
Mie imi place Romania asa cum este ea. Fiecare tara si fiecare loc isi au uscaturile si problemele. Asa ca de ce sa ma confrunt cu probleme “straineze”, cand macar aici sunt pe limba mea?! Adevarul este ca abia asteptam sa ma intorc din Franta ca sa pot aplica la noi la cofetarie ce am invatat acolo.
3. De ce preferi sa lucrezi cu pasta de zahar si mai putin cu ciocolata?
De cand eram mica mi-a placut sa modelez, sa desenez si tot ce tine de lucu manual si manualitate. cand lucrez cu pasta de zahar, dau nastere unor figurine din povesti. Ma amuza si ma relaxeaza. creez povesti dulci. ciocolata nu iti permite tot atat de multa creativitate... sau iti permite, insa pe o latura mai grafica. In plus, ciocolata pateaza si ingrasa.
4. Care iti sunt cele mai dragi figurine?
Figurinele umane, complexe, cu multe detalii.
5. Care este tortul ideal, in viziunea ta?
Tortul ideal este acel tort care nu ingrasa, daca il mananci pe tot.
6. Care sunt calitatile pe care trebuie sa le aiba un cofetar?
Un cofetar trebuie sa fie un om vesel. zambetul pe buze asigura un produs de exceptie. Apoi, trebuie sa fie organizat, ordonat, sa aiba o rabdare ceva de speriat si sa fie pasional.
7. Care este desertul preferat? Dar mancarea?
Mamaliga rece si mamaliga calda.
8. Cum se manifesta pasiunea ta pentru desen si pictura dincolo de cofetarie?
Am peretii casei pictati, hainele si adidasii pictati, hainele si gentile pictate, pielea tatuata - toate pictate /tatuate de mine. Dupa ce am terminat cu mine, m-am apucat si de peretii, hainele si pielea altora.
9. Care este reteta ta preferata de Paste?
De Paste, mananc drob cu ceapa pana la epuizare. Din pacate, nu fac eu drobul. Ca desert, nu am un desert favorit de Paste.
10. Ce ai invatat de la Bake Off Romania?
Ce inseamna televiziunea si puterea acesteia.
11. Care sunt planurile de viitor?
Sa imi deschid propria mea cofetarie si sa am cat mai multe activitati cu copiii in cadrul scolii unde predau cursuri de cofetarie.
12. Care sunt resursele de care ai nevoie pentru a transforma pasiunea in business?
Dupa parerea mea, daca faci ceea ce faci cu pasiune si perseverenta si pui mai mult accent pe calitate si multumirea clientilor, succesul apare.
13. Cum te mentii in forma?
Incerc sa fac sport de cel putin 4 ori pe saptamana si mananc dulciuri o data pe saptamana sau la doua saptamani.