Romani de succes

#Daniel Necula #Cosmin Bumbut #concurs fotografii #Sony World Photography Awards #romani de succes

Doi romani, in finala Sony World Photography Awards. Camerele intime, sursa de inspiratie

Cea mai mare competitie de fotografie din lume, World Photography Awards, a inregistrat anul acestea un numar-record de participanti, 73.444 de inscrisi proveniti din 171 de tari. Printre finalisti s-au aflat si doi romani.

Cei doi fotografi care au ajuns in fanala concursului sunt: Cosmin Bumbut (foto), cu o serie de imagini – Camera Intima – realizate in celulele a 35 de inchisori din Romania, si Daniel Necula - o fotografie alb-negru indrazneata, despre o femeie pe o bicicleta, cu un detaliu inedit.

“Uniunea Europeana a adus,in 2007, dreptul detinutilor de a primi vizite private. Asta inseamna ca un detinut care este casatorit sau are o relatie poate primi, o data la trei luni, o vizita de doua ore intr-o camera separata din incinta inchisorii.In plus, daca un detinut se casatoreste in inschisoare, poate petrece 48 de ore in camera separata cu sotul sau sotia si are dreptul la o vizita pe luna in primul an de casatorie. Am inceput proiectul in 2008 si pana acum am fotografiat toate camerele intime din toate penitenciarele din Romania (35 de penitenciare)”, spune fotograful Cosmin Bumbut.

Fotografiile realizate de cei doi finalisti romani vor fi expuse in cadrul expozitiei 2015 Sony World Photography Awards Exhibition, gazduita de Somerset House din Londra, in perioada 24 aprilie – 10 mai.

Sursa foto: imgbuddy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea