Retete de Paste

#friptura miel cu rozmarin #friptura miel cu vin #friptura miel

Reteta friptura de miel la cuptor cu rozmarin si vin rosu

Friptura de miel la cuptor cu rozmarin si vin rosu este perfecta pentru masa de pranz din ziua de Paste. Iata pas cu pas cum sa o prepari.

Ingrediente:

  • doua bucati mari de carne de miel
  • rozmarin proaspat sau uscat, dar sa nu fie macinat
  • doi catei de usturoi
  • zeama de la o lamaie
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • doua pahare de vin rosu

Mod de preparare friptura de miel cu vin rosu si rozmarin, la cuptor

Spala carnea si tai-o in bucati. Amesteca intr-un bol rozmarinul, usturoiul, zeama de lamaie, putin ulei de masline, sarea si piperul, iar cu pasta rezultata se unge foarte bine carnea de miel, care se impacheteaza in folie de aluminiu si se baga la frigider, timp de doua ore. Dupa acest timp, pune intr-o tigaie antiaderenta uleiul de masline, iar cand e incins bine pune feliile de miel. Se lasa cate 4-5 minute pe fiecare parte. Scoate carnea din tigaie si toarna in aceasta vinul, apoi lasa-l la fiert. Dupa cateva minute de fierbere, dupa ce iese alcoolul din vin, se reintroduc bucatile de carne in tigaie, care se baga la cuptor timp de 15 minute, la foc mic. Se poate servi cu piure de cartofi, ciuperci sau alte garnituri in functie de preferinte. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului