Ingrediente:
- doua bucati mari de carne de miel
- rozmarin proaspat sau uscat, dar sa nu fie macinat
- doi catei de usturoi
- zeama de la o lamaie
- ulei de masline
- sare, piper
- doua pahare de vin rosu
Mod de preparare friptura de miel cu vin rosu si rozmarin, la cuptor
Spala carnea si tai-o in bucati. Amesteca intr-un bol rozmarinul, usturoiul, zeama de lamaie, putin ulei de masline, sarea si piperul, iar cu pasta rezultata se unge foarte bine carnea de miel, care se impacheteaza in folie de aluminiu si se baga la frigider, timp de doua ore. Dupa acest timp, pune intr-o tigaie antiaderenta uleiul de masline, iar cand e incins bine pune feliile de miel. Se lasa cate 4-5 minute pe fiecare parte. Scoate carnea din tigaie si toarna in aceasta vinul, apoi lasa-l la fiert. Dupa cateva minute de fierbere, dupa ce iese alcoolul din vin, se reintroduc bucatile de carne in tigaie, care se baga la cuptor timp de 15 minute, la foc mic. Se poate servi cu piure de cartofi, ciuperci sau alte garnituri in functie de preferinte.