Retete de Paste

#Gordon Ramsay #retete Gordon Ramsay #retete paste #pulpa miel #bucatari celebri #pulpa miel umpluta #branza capra

Pulpa de miel umpluta cu menta si branza de capra. Gordon Ramsay transforma mielul de Paste intr-o delicatesa!

Inlocuieste stufatul de miel pe care il gatesti in fiecare an, de Paste, cu o reteta noua, care va schimba total "gustul" acestei sarbatori! Gordon Ramsay te ajuta, in cadrul serialulul Bucatari celebri, de pe Acasa.ro, sa dai preparatelor din miel o aroma exotica, aromata si savuroasa. Surprinde-ti invitatii cu o reteta noua si atipica: Pulpa de miel umpluta cu menta si branza de capra.

Pulpa de miel umpluta cu branza de capra si menta

Ingrediente:

  • 1 bucata de pulpa de miel (2.5-2.7 kg)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 2 manunchiuri de menta
  • branza tare de capra
  • 6 catei de usturoi feliat subtire
  • cateva fire de rozmarin
  • ulei de masline
  • sucul de la o lamaie

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220 grade Celsius. Pune pulpa de miel pe blatul din bucatarie, transeaz-o putin pentru a o desface, apoi asezoneaz-o cu sare, piper si putin ulei de masline. Freaca bine carnea cu frunzele de la un manunchi de menta, adauga cubuletele de branza si usturoiul, stropeste totul cu ulei de masline si ruleaza pulpa. Leaga pulpa cu sfoara, de la un capat la altul. Prinde cateva fire de rozmarin sub o bucata de sfoara. Pregateste tava cu hartie de copt, asaza cateva fire de rozmarin pe ea si pune pulpa de miel deasupra, apoi bag-o la cuptor, timp de 20 de minute. Dupa acest interval, redu temperatura cuptorului la 190 de grade Celsius si mai lasa pulpa la cuptor cam 2 ore, ungand-o din cand in cand cu ulei de masline si cu zeama care se scurge in tava.

Prepara vinegreta de lamaie si menta: amesteca 6 linguri de ulei de masline cu sucul de la o lamaie. Zdrobeste menta ramasa in mojar si adaug-o peste primele doua ingrediente. Amesteca bine totul si asezoneaza vinegreta cu sare si piper.

Taie pulpa umpluta felii subtiri si asaza-le pe un platou, apoi presara deasupra lor vinegreta. Mielul se serveste alaturi de salata verde sau garnitura de legume, dupa preferinta.

Cine este Gordon Ramsay?

Gordon Ramsay este un bucatar britanic, de origine scotiana, devenit celebru nu doar pentru retetele sale spectaculoase, ci si pentru temperamentul lui coleric si implicarea lui in diverse proiecte umanitare si emisiuni de televiziune speciale, care au facut furori in intreaga lume: Gordon's Great Escape, The F Word Gordon Ramsay: Cookalong Live, Ramsay's Kitchen Nightmares.

Sursa foto: bbcamerica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului