Retete de Paste

#miel #retete #retete de paste #sos de menta # pulpa de miel

Pulpa de miel cu sos de menta

Pulpa de miel cu sos de menta este un preparat delicios, potrivit pentru masa de Pasti. Se serveste cu diverse garnituri de legume sau orez.

Ingrediente pentru pulpa de miel cu sos de menta


1 pulpa de miel fara os
2 catei de usturoi
10 grame rozmarin proaspat
1 lamaie taiata pe jumatate
150 ml vin alb sec
150 grame jeleu de menta
20 ml suc de lamaie
50 grame menta tocata
sos de menta
sare
piper.

Cum se prepara pulpa de miel cu sos de menta

Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge o tava cu putin ulei. Pentru sosul de menta amesteca jeleul de menta cu sucul de lamaie si menta proaspata intr-o cratita. Amesteca continuu, timp de 5 minute, pana cand jeleul se topeste.

Taie pulpa de miel pe jumatate si aseaza carnea intre doua folii de plastic si bate cu un facalet sau un ciocan de bucatarie. Unge apoi carnea de miel cu sosul de menta si presara usturoiul, rozmarinul si piperul. Stropeste si cu sucul de lamaie. Ruleaza apoi carnea si leaga cu sfoara.

Transfera in tava si unge carnea cu suc de lamaie. Toarna si vinul alb si da tava la cuptor pentru 50 de minute. Inainte de a servi, lasa carnea sa se odihneasca 20 de minute.

Cum se serveste pulpa de miel cu sos de menta

Pulpa de miel cu sos de menta se serveste cu diverse garnituri de legume sau orez.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului