Retete de Paste

#placinta de miel #retete miel #retete paste #placinta #miel

Placinta cu carne de miel, ideala pentru masa de Paste

Iti plac placintele? Atunci terbuie sa incerci o placinta cu carne de miel, pentru masa de Paste. Este usor de preparat si extrem de gustoasa. Toata familia o va adora.

Ingrediente pentru placinta cu carne de miel

  • 800 g carne de miel, tocata
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 3 ardei grasi de culori diferite
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 150 ml vin
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1-2 crengute de rozmarin
  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper

Cum se prepara placinta cu carne de miel

Taie ceapa marunt si pune-o la calit intr-o oala, impreuna cu uleiul de masline. Cand incepe sa se inmoaie adauga si carnea de miel. Asezoneaza cu sare si piper si caleste totul timp de 2-3 minute.

Adauga apoi morcovul ras si lasa totul sa se caleasca timp de alte 5 minute sau pana cand toata zeama lasata de carne si legume se evapora. Stnge totul cu vin, mai lasa sa dea in clocot pana cand alcoolul se evapora, apoi stinge focul si lasa carnea sa se raceasca la temperatura camerei.

Intre timp curata ardeii si verdeturile si toaca-le marunt. Rozmarinul se curata si el de pe crenguta si se toaca marunt. Adauga totul peste carnea racita, impreuna cu ouale batute si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-o tava pentru copt adauga un strat de aluat. Toarna apoi compozitia pentru placinta si acopera cu aluatul ramas.Formeaza cateva gauri in stratul de aluat de la suprafata.

Separat, intr-un bol, adauga cele doua galbenusuri si bate-le bine. Asezoneaza cu sare si piper si unge aluatul. Coace placinta timp de 40 de minute, la cuptorul preincalzit la 180oC.

Cum se serveste placinta cu carne de miel

Serveste placinta cu carne de miel calda, alaturi de o salata de sezon si un pahar de vin rosu.

Sursa foto: taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului