“Carnea de miel provine de la animal tanar, care are niste proteine tinere cu acizi nucleici foarte greu digerabili si atunci va trebui marinata inainte. Am o reteta de a marina carnea de miel cu rozmarin. Rozmarinul este foarte util in marinare, de asemenea, cimbrul este cel care potenteaza valoarea nutritiva a carnii si, adaugat ca si condiment, poate sa fragezeasca, de fapt, carnea. Ca si gospodina va spun acum: o friptura de miel facuta cu vin si la foc mic, la cuptor, dar mult timp, chiar si doua ore, va deveni foarte frageda si digerabila.
Pentru cei care au probleme cu digestia, mai usor digerabila este carnea de ied. Este mai dietetica, mai usoara si se poate digera mai repede. Sau carne de curcan, daca persoana are totusi o afectiune sau un sindrom de intestin iritabil, tulburari biliare. Trebuie sa aiba grija.”, a precizat medicul nutritionist Anca Hancu pentru dcmedial.ro.
Sursa foto: piqsels.com