Ingrediente:
- doua bucati mari de carne de miel
- 2 portocale
- doua lingurite de zahar brun
- sare si piper
- o lingurita coaja de portocale
- jumatate lingurita de ghimbir ras
- 3-4 cuisoare
- o lingurita de menta uscata
- 150 grame de unt topit
Cum se prepara friptura de miel cu portocala
Curata carnea de miel de orice grasime sau piele si spal-o bine. Tai-o apoi felii. Sterge excesul de apa si pune carnea intr-o tava pentru cuptor. Presara pe ea sare si piper, apoi acopera cu felii de portocala. Din condimente (zahar, coaja de portocala, ghimbir, cuisoare, menta si unt) se face o pasta care se toarna peste carne si peste feliile de portocale. Tava se introduce in cuptor la 225 de grade si se lasa 40 de minute. O data la 10 minute se toarna cu o lingura sos din tava peste carne. E gata atunci cand carnea se rumeneste.