In ziua de Paste nu exista masa fara bucatele traditionale. Dar pe langa acestea poti prepara si alte bunanti care sa-ti bucure palilele gustative.
Eclerele aperitiv sunt foarte usor de facur si sigur ii vei da gata pe membrii familiei in ziua Invierii Domnului.
Ingrediente pentru cojile de eclere:
- 130 g faina
- 200 ml lapte
- 1/4 lingurita sare
- 100 g unt
- 4 oua.
Cum se prepara cojile de eclere
Topeste untul cu laptele si praful de sare la foc mediu. Dupa ce iei cratita de pe foc pune faina si amesteca bine. Apoi se pune cratita inapoi la foc mic pentru 1-2 minute si continua sa amesteci.
Aluatul obtinut se bate cu cele 4 oua, care se adauga pe rand, pana cand compozitia capata o consistenta lipicioasa. Formeaza cojile de ecler cu un pos cu sprit sau o punga taiata la colt, in tava tapetata cu foaie de copt. Da-le la cuptor la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute, sau pana cand se rumenesc bine. Stinge focul si lasa cojile de eclere sa se raceasca in cuptor.
Dupa ce s-au racit, scoate cojile de eclere si taie-le pe orizontala. Umple fiecare ecler cu crema aperitiv si da-le la rece pana la servire.
Umplutura pentru eclerele aperitiv
Pentru fiecare crema aperitiv, se combina ingredientele intre ele si amesteca bine (in cazul cremei de avocado, zdrobeste bine fructul). Ar fi bine ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, mai ales untul si crema de branza.
Crema de pate
- 150 g pate de ficat
- 50 g unt
- sare
- piper.
Crema de branza
- 120 g crema de branza
- 50 g branza telemea
- 1 lingura smantana
- 1/2 legatura marar
- sare
- piper.
Crema de avocado
- 80 g crema de branza
- 1 avocado copt, taiat cubulete
- 1/2 ceapa tocata marunt
- 1 catel usturoi maruntit
- 1 lingurita zeama lamaie
- sare
- piper