Ingrediente pentru drobul de miel
- 2 kg de organe de miel (inima, ficat, rinichi, plamani)
- 8 oua, dintre care 4 fierte tari
- o legatura de ceapa verde
- o legatura de usturoi verde
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- sare
- piper
- cateva lingurite de Vegeta, pentru un plus de savoare
Cum se prepara drobul de miel
Fierbe organele in apa cu sare. Intre timp toca marunt verdeturile.
Dupa fierbere, toaca organele cu ajutorul masinii de tocat carne (poti folosi robotul de bucatarie daca nu ai masina de tocat). Amesteca-le apoi cu verdeturile, dupa care adauga galbenusurile. Bate albusurile spuma si adauga-le in compositie. Asezoneaza totul cu sare, vegeta si piper dupa gust.
Tapeteaza o tava de cozonac cu ulei si pesmet, apoi asaza peste praporul de miel. Toarna jumatate din compozitie, apoi adauga ouale fierte pe lungimea tavii si asaza restul compozitiei de drob deasupra.
La final, inveleste drobul in praporul ramas. Bate doua oua si toarna-le deasupra compozitiei, Coace drobul timp de aproximativ o ora.
Cum se serveste drobul de miel
Lasa-l sa se raceasca complet si apoi taie-l in felii. Asaza feliile pe un platou, alaturi de cateva bucati de branza, ardei rosu proaspat, cateva frunze de salata verde si niste rosii taiate in sferturi.