Retete de Paste

#marinada #masa paste #carne frageda #friptura miel

Cum se face marinada pentru o friptura delicioasa de miel

 

Friptura de miel este pe lista preparatelor care nu pot lipsi de pe masa traditionala de Paste. Poate fi savuroasa si foarte de gustoasa daca este pregatita asa cum trebuie si secretul unei fripturi bune este marinada.

Pentru o friptura frageda si aromata la cuptor carnea se pune in marinada cu o zi inainte de a fi pregatita sau cel putin cu 3-4 ore inainte de a fi bagata la cuptor.

Cum se face marinada

Ingrediente:

  • 1 l vin alb
  • 100 ml ulei de masline
  • sare de mare
  • piper mozaic
  • 1 capatana usturoi
  • cateva crengute rozmarin
  • cateva crengute menta
  • cateva crengute cimbrisor
  • cateva foi de dafin.

Dupa ce se pune carnea in tava se toarna uleiul si vinul alb peste ea si capatana de usturoi taiata pe jumatate.

Din loc in loc se pun crengutele de menta, de cimbrisor, de rozmarin si foile de dafin. Asezoneaza cu sare de mare si piper proaspat rasnit.

Carnea se pune la frigider pentru cel putin 3-4 ore, de preferat cu o zi inainte. Inainte de a baga friptura la cuptor, la 200 grade, se pune apa cat sa o acopere. Preparatul va fi gata in aproximariv 40 de minute.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului