Ingrediente:
- 1 kg ficat de pui
- 50 de grame de ciuperci
- 3-4 linguri de ulei
- 500 g piept de pui
- 3 legaturi de ceapa verde
- 1 legatura de usturoi verde
- 1 legatura mare de marar
- 3 oua
- Sare
- Piper
- Condimente pentru pui
- Oua de prepelita
- Ardei rosu
Cum sa prepari drob cu pui si ciuperci
Pune pieptul de pui la fiert intr-o oala, indepartand spuma care se aduna. Intr-o alta oala caleste ficatul in putin ulei, adaugand si putina apa pentru a facilita procesul. Curata si spala ceapa si usturoiul verde, apoi toaca-le marunt. Dupa ce ficatul s-a gatit timp de 10 minute adauga peste el ceapa si usturoiul, apoi amesteca bine. Mai lasa pe foc pentru aproximativ 5 minute, apoi opreste focul si lasa totul la racit.
Dupa ce pieptul de pui este fiert, scurge apa si lasa-l la racit. Taie-l pe urma in cuburi mici, impreuna cu o parte din ficat. Separat, intr-un blender, marunteste restul ficatului impreuna cu ceapa si usturoiul verde si adauga aceasta pasta peste bucatile taiate de carne, impreuna cu ciupercile taiate marunt.
Pune ouale, mararul tocat, sarea, piperul si mixul de condimente, in functie de preferinte. Amesteca totul pana cand compozitia devine uniforma.
Intr-o tava de cozonac aseaza jumatate din compozitie, apoi pune ouale de prepelita fierte si curatate, dar si bucati de arde rosu. Toarna restul compozitiei si niveleaza-o bine cu o lingura. Pune tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade Celsius si lasa drobul timp de aproximativ o ora. Dupa ce este copt, scoate-l din cuptor si lasa-l la racit inainte de a-l taia.