Retete de Paste

# retete ciorba miel #ciorba miel #reteta ciorba #ciorba

Cum sa prepari cea mai buna ciorba de miel. Secretul lui Chef Catalin Scarlatescu

Ciorba de miel este un preparat traditional care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste. Acest prepara culinar delicios este printre cele mai ravnite de catre romani. Nu este de mirare ca, an de an, gospodinele incearca sa prepare cea mai buna ciorba de miel.

 

Daca vrei sa impresionezi pe toata lumea anul acesta, trebuie sa stii care este secretul lui Chef Catalin Scarlatescu pentru prepararea celei mai bune ciorbe de miel.

Reteta secreta de ciorba de miel a lui Chef Catalin Scarlatescu

Pentru ciorba de miel ai nevoie de un kilogram de carne de miel cu os (gat, spate, cap), un morcov mare (sau doi morcovi, daca sunt de dimensiuni mai mici), o ceapa medie (75 g), 2 fire de ceapa verde, un fir de patrunjel radacina, o bucata de telina (30-40 g), un ardei gras mic si 2 rosii de dimensiune medie, care se oparesc si se curata de coaja.

Poti folosi ulei de masline pentru legume si 3-4 linguri de faina pentru ca ciorba sa fie mai consistenta. Mai ai nevoie de 300 g de smantana grasa, sare si piper dupa gust, dar si orez si bucati de coaste de miel.

Cozile de leustean sunt delicioase la ciorba de miel, dupa cum a specificat juratul de la „Chefi la Cutite”, cu ceva timp in urma, potrivit Observator News. Zeama de lamaie este unul dintre trucurile juratului, care sigur nu va da gres.

Zeama de lamaie este o varianta mult mai buna pentru a acri ciorba de miel, asa cum a spus chef Scarlatescu in reteta sa. Nu multe persoane folosesc usturoiul atunci cand fac un astfel de preparat traditional, iar bucatarul le asigura pe gospodine ca nu vor regreta daca aleg sa foloseasca trucul sau.

Legumele si verdeata se lasa la calit. Dupa aceea, se adauga cateva linguri de faina (3, maxim 4, daca oala este mai mare).

Dupa ce faina s-a lipit de legume, se adauga, treptat, zeama in care au fiert oasele de la carnea de miel. Spre final, poti adauga bucatile de carne, taiate in functie de preferinte. Se adauga zeama de lamaie si smantana, iar ciorba va fi gata de servit.

Catalin Scarlatescu le indeamna pe gospodine sa nu se limiteze la o cantitate standard si sa faca acest preparat dupa propriul gust, sa fie cat mai creative la bucatarie.

Sursa foto: viva.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului