Astfel, pentru un kilogram de carne de miel ai nevoie de:
- 1,5 litri de apa,
- 3 linguri de sare,
- 5 linguri de zahar,
- 250 ml de vin,
- 100 ml de ulei de masline,
- 2 linguri de mustar,
- 5 catei de usturoi,
- doua foi de dafin,
- coaja rasa de la o lamaie,
- doua crengute de rozmarin,
- 3 fire de cimbru proaspat,
- 10 boabe de piper.
Aceste cantitati se dubleaza pentru fiecare kilogram in plus de carne.
Cum marinezi carnea de miel
Spala foarte bine carnea si aseaz-o intr-un vas intins. Toarna apoi amestecul de marinata peste ea. Acopera vasul cu un capac etans sau pune o folie de plastic deasupra. Se lasa la frigider pana a doua zi, daca timpul iti permite. Daca te grabesti, este suficient sa o lasi la marinat 2-3 ore. Dupa ce a fost tinuta la marinat, carnea de miel se scoate si se lasa jumatate de ora la temperatura camerei, apoi poate fi gatita.