Retete de Paste

#marinare miel #retete miel #carne de miel

Cum marinezi carnea de miel ca sa-ti iasa friptura frageda

 

Inainte de a pregati preparate gustoase din carne de miel pentru masa de Paste e bine sa stii cum se marineaza acest tip de carne.

 

 

Astfel, pentru un kilogram de carne de miel ai nevoie de:

  • 1,5 litri de apa,
  • 3 linguri de sare,
  • 5 linguri de zahar,
  • 250 ml de vin,
  • 100 ml de ulei de masline,
  • 2 linguri de mustar,
  • 5 catei de usturoi,
  • doua foi de dafin,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • doua crengute de rozmarin,
  • 3 fire de cimbru proaspat,
  • 10 boabe de piper.

Aceste cantitati se dubleaza pentru fiecare kilogram in plus de carne.

Cum marinezi carnea de miel

Spala foarte bine carnea si aseaz-o intr-un vas intins. Toarna apoi amestecul de marinata peste ea. Acopera vasul cu un capac etans sau pune o folie de plastic deasupra. Se lasa la frigider pana a doua zi, daca timpul iti permite. Daca te grabesti, este suficient sa o lasi la marinat 2-3 ore. Dupa ce a fost tinuta la marinat, carnea de miel se scoate si se lasa jumatate de ora la temperatura camerei, apoi poate fi gatita. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din retete-de-paste

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare