Ingrediente pentru turta dulce cu miere si nuca
- o cana mare de zahar
- o cana si jumatate de apa
- 300 g de miere
- 200 g de unt
- 4-5 oua
- doi pumni buni de miez de nuca
- o lingura de bicarbonat de amoniu
- faina
- un praf de sare
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/8 lingurita pudra de cuisoare
- 1/8 lingurita pudra de ghimbir
Cum se prepara turta dulce cu miere si nuca
Intr-o oala adauga zaharul si caramelizeaza-l. Cand devine maroniu, adauga apa si lasa sa fiarba pana cand zaharul se topeste. Stinge focul si adauga mierea, untul, sarea, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si ghimbirul si amesteca bine. Cand s-a racit adauga praful de copt si ouale si mixeaza bine cu ajutorul unui mixer.
Adauga treptat faina, pana obtii compozitie de consistenta checului. Toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si adauga nucile taiate marunt, deasupra.
Coace turta dulce cu miere si nuca la foc mediu pana cand se rumeneste la suprafata. O poti verifica cu ajutorul unei scobitori pentru a afla daca este bine coapta.