Retete de Craciun

#piftie #reteta

Reteta. Piftie de rata cu ghimbir

Piftia sau racitura, asa cum se mai numeste, nu poate lipsi de pe masa de Craciun. Mai ales, cea de porc, pentru ca romanul sacrifica aceste animal pentru a prepara tot felul de mancaruri.

Dar daca nu mai vrei o piftie traditionala de porc poti face una de rata, la fel de buna si chiar mai usoara.

Pentru asta ai nevoie de niste pulpe de rata, pe care le fierbi in apa cu sare. Sa ai grija sa strangi spuma! Ele trebuie sa fiarba aproximativ o ora si jumatate, dupa care adaugi 2 morcovi si o ceapa, intreaga, niste piper boabe, foi de dafin si cimbru.

Dupa ce fierb, sa lasa la racit cateva ore bune, pana se solidifica grasimea deasupra, ca sa o poti strange usor. Sa nu uiti sa 

strangi grasimea, si apoi pui supa din nou pe foc mic si mai adaugi o lingura de ghimbir proaspat ras si 2-3 catei de usturoi zdrobiti.

Supa mai trebuie lasata pe foc mic inca 5-10 minute, dupa care o lasi sa se raceasca. Apoi scoti carnea si legumele si le tai, mai putin ceapa. Cand supa a ajuns la aproximativ 60 de grade, trebuie sa adaugi un plic de gelatina hidratata in prealabil in apa rece. Amesteci pana se dizolva complet, apoi trebuie strecurata.

In vasele pregatite pentru piftie, asezi bucatile de carne de rata si morcovi, apoi turni supa si o lasi la frigider peste noapte.

Piftia de rata este la fel de buna ca cea de porc, singurul minus ar fi ca nu se incheaga la fel de bine fara gelatina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea