Retete de Craciun

#meniu craciun #sfaturi culinare #masa de craciun #retete craciun #meniu de craciun

Meniu de sarbatoare pentru masa de Craciun

Masa de Craciun reprezinta unul dintre cele mai frumoase momente din an. Daca ii aduni pe toti cei dragi in jurul tau, pregateste o masa frumoasa, festiva si rasfata-ti familia cu preparate specifice acestei sarbatori.
 

Daruri culinare pentru musafiri
 

Decoreaza masa de Craciun in rosu, alb si verde. In loc de globulete sau crengute de brad prinse pe servetul de masa, poti pune o surpriza pentru fiecare musafir la masa. Pregateste cadouri culinare pentru invitatii tai. De exemplu, poti face un amestec de Cappuccino pentru Craciun. Amestecul praf se pune intr-un borcanas decorativ, prins cu diverse accesorii. Aseaza apoi borcanasul in dreptul fiecarui loc la masa.
 

Aperitive pentru masa de Craciun
 

Un aperitiv cu adevarat festiv il constituie pachetul de branza cu verdeata. Acesta se face dintr-o crema de branza modelata in forma de cutie pentru cadouri si decorata cu legume in rosu si verde, ca un adevarat cadou bun de pus sub brad! Serveste acest aperitiv cu felii de paine prajita, tartine sau biscuiti sarati.

Daca ai carne de vita , pregateste un platou de crostini din friptura de vita cu plante aromatice si condimente. Crostini din vita constituie un aperitiv gustos si satios, care poate fi facut usor, arata bine si este in mod sigur pe placul tuturor.

In cazul in care dai o petrecere de Craciun, poti opta pentru un platou de chiftelute in cocktail. Prinde-le cu scobitori si vei obtine o gustare care se va termina rapid.
 

Retete pentru felul principal la masa de Craciun
 

Daca pregatesti un meniu traditional pentru masa de Craciun, trebuie sa faci sarmalute. Serveste-le alaturi de o mamaliga, smantana si un ardei iute.

O alta posibila reteta pentru felul principal este un preparat pe baza de carne de porc. Sunca glazurata cu portocale este festiva si delicioasa.
 

Deserturi pentru masa de Craciun
 

Turta dulce poate fi daruita copiilor, ambalata frumos sau poate fi servita ca o gustare pentru copii si nu numai. Cei mici se pot distra prinzand aceste turtite in bradul de Craciun.

Incearca o placinta de ciocolata neagra pentru Craciun. Este un preparat gustos si de efect.


Sursa foto: goodtaste.tv
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare