Retete de Craciun

#fursecuri portocale #fursecuri craciun #fursecuri #retete craciun

Intampina-l pe Mos Craciun cum se cuvine! Fursecuri cu aroma de portocale

Vrei sa prepari fursecuri gustoase, pentru a-l intampina pe Mos Craciun cum se cuvine? Prepara cele mai bune fursecuri cu aroma de portocale!

Ingrediente pentru fursecurile cu aroma de portocale

  • 520g faina
  • 1 plic praf de compt
  • 2/3 lingurita sare
  • 340g unt nesarat
  • 200g zahar alb
  • 400g zahar brun
  • 2 linguri coaja proaspat rasa de portocale
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 oua
  • 200g cipsuri de ciocolata
  • 200g nuci pecan, tocate

Cum se prepara fursecurile cu aroma de portocale

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Intr-un bol incapator amesteca faina cu praful de copt si sare.

Intr-un alt bol, pentru mixer, adauga untul, zaharul, coaja de portocale si vanilia si mixeaza-le bine pana obtii o compozitie pufoasa. Adauga apoi ouale treptat, si mixeaza foarte bine, pentru a se incorpora. Adauga amestecul de faina si dupa ce obtii o compozitie omogena incorporeaza cu grija cipsurile de ciocolata si nucile pecan taiate in bucatele.

Cu ajutorul unei lingurite asaza fursecurile in tava, la o distanta de aproximativ 5 cm intre ele. Coace fursecurile timp de 15 minute, sau pana cand devin aurii. Lasa-le sa se raceasca inainte de a le servi.

Cum se servesc fursecurile cu aroma de portocale

Serveste fursecurile alaturi de un pahar de vin fiert sau o cana cu lapte.

Sursa foto: thymeoftaste.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea