Ingrediente pentru fursecurile cu aroma de portocale
- 520g faina
- 1 plic praf de compt
- 2/3 lingurita sare
- 340g unt nesarat
- 200g zahar alb
- 400g zahar brun
- 2 linguri coaja proaspat rasa de portocale
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 4 oua
- 200g cipsuri de ciocolata
- 200g nuci pecan, tocate
Cum se prepara fursecurile cu aroma de portocale
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intr-un bol incapator amesteca faina cu praful de copt si sare.
Intr-un alt bol, pentru mixer, adauga untul, zaharul, coaja de portocale si vanilia si mixeaza-le bine pana obtii o compozitie pufoasa. Adauga apoi ouale treptat, si mixeaza foarte bine, pentru a se incorpora. Adauga amestecul de faina si dupa ce obtii o compozitie omogena incorporeaza cu grija cipsurile de ciocolata si nucile pecan taiate in bucatele.
Cu ajutorul unei lingurite asaza fursecurile in tava, la o distanta de aproximativ 5 cm intre ele. Coace fursecurile timp de 15 minute, sau pana cand devin aurii. Lasa-le sa se raceasca inainte de a le servi.
Cum se servesc fursecurile cu aroma de portocale
Serveste fursecurile alaturi de un pahar de vin fiert sau o cana cu lapte.
Sursa foto: thymeoftaste.com