Ingrediente:
- 250g unt la temperatura camerei
- 480g zahar
- 1 ou
- O lingurita extreact de vanilie
- 254 grame lichior de oua
- 600 g faina
- Un plic praf de copt
- O lingurita sare
- O lingurita crema tartar
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Intr-un bol incapator adauga untul si 400g din cantitatea de zahar. Mixeaza bine pana cand obtii o spuma pufoasa. Adauga oul si vanilia si continua sa mixezi pana la omogenizare.
Intr-un alt bol adauga faina cernuta, crema tartar, sarea si praful de copt. Amesteca0le bine.Adauga apoi amestecul treptar, in cel de mai sus. Alterneaza cu lichiorul de oua. Aluatul va fi usor lipicios si compact.
Intr-o farfurie adanca adauga zaharul ramas si nucsoara. Amesteca bine.
Ia cate o lingurita din aluatul obtinut si formeaza o biluta. Tavaleste bine bilutele de aluat prin zaharul cu nucsoara si asaza-le in tava la o distanta de aproximativ 5 cm. Nu le turti, deoarece odata ce dau de caldura vor lua singure forma de fursecuri.
Coace fursecuritle timp de 8-10 minute, sau pana cand observi ca se crapa crusta si incep sa devina usor galbui.
Reteta pentru lichior de oua o poti gasi aici!
Sursa foto: tasteofhome.com