Retete de Craciun

# masa festiva craciun #pregatiri masa craciun #masa festiva #masa de craciun

Cum sa te pregatesti pentru masa festiva de Craciun

Masa de Craciun este piesa centrala a sarbatorilor de iarna, oferind ocazia pentru un meniu variat si bine ales, dar si pentru decoratii inspirate care sa aduca un plus de stil si caldura si sa creeze atmosfera specifica sezonului. Se poate spune ca arta de a decora masa festiva de Craciun este foarte generoasa, oferind o multime de posibilitati.

Decoratiile si accesoriile folosite, nu numai ca pun in valoare mancarea de pe masa, uneori foarte traditionala, ci o si duc la un nivel superior, festiv si elegant. Astfel, fetele de masa cu desene specifice sarbatorilor, tacamurile, suporturile, vesela, paharele si decoratiile de pe masa, toate transforma o masa de Craciun, intr-o masa festiva care nu va fi uitata prea usor de participanti. Indiferent daca vei alege stilul clasic, modern sau rustic, cateva decoratii si accesorii utile pentru masa de Craciun iti vor prinde bine acum. Iata cateva idei care iti vor fi de ajutor pentru pregatirea mesei festive.

Alege un meniu inspirat pentru masa de Craciun

Daca vrei ca masa de Craciun sa fie una reusita, sa stii ca numai decoratiile nu sunt de ajuns. Este nevoie de un meniu inspirat care sa satisfaca pe toata lumea, suficient de satios si nu foarte incarcat. Incepe cu cateva antreuri usoare, bogate in legume si cruditati cum ar fi salata de vinete, salata de crudidati, un platou cu rosii si unul cu branzeturi. Poti servi apoi o supa crema de legume, sau chiar una de dovleac, specifica sezonului, dupa care poti trece la felul central, si anume sarmalele de Craciun! Ele se pot face din carne sau din vegetale, se pot infasura in frunze de varza murata sau in frunze de vita de vie, si trebuie sa arate impecabil. Pentru aspectul cat mai reusit al sarmalelor, nu ezita sa folosesti un aparat pentru impachetat sarmale.

Masa de Craciun ar trebui sa fie incununata cu prajituri facute in casa, iar nucile umplute cu crema sunt, de departe, perfecte pentru acest moment. Nu sunt atat de greu de facut pe cat pare, iar cu o forma pentru nuci nu ai cum sa gresesti. De asemenea, cozonacul cu nuca si cacao, alaturi de un pahar de vin rosu, va fi un final ideal, traditional si festiv.

Foloseste decoratii de sezon si aranjeaza o masa festiva care va impacta

Dupa ce ai stabilit meniul si te-ai asigurat ca toata lumea va fi incantata de preparate, chiar si cei care nu consuma carne, nu mai ramane decat sa te ocupi de decoratiile pentru masa de Craciun. Poti incepe cu o fata de masa cu desene specifice sarbatorilor de iarna, poate chiar o fata de masa din PVC cu clopotei de Craciun. Tacamurile, bine lustruite, vor avea un efect extraordinar daca vei folosi si niste suporturi de tacamuri pentru Craciun. Vesela ar putea fi ea una cu modele de sarbatoare, dar nu foarte incarcate pentru a nu eclipsa preparatele servite. Lumanarile nu trebuie sa lipseasca de pe masa, iar cateva candele aurii in forma de brad de Craciun ar fi perfecte pentru masa festiva.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea