Retete de Craciun

#salam de sibiu #craciun

Cum sa prepari salam de Sibiu pentru masa de Craciun sau Revelion

 

Daca te numeri printre cei care au congelatorul plin de carne primita de la bunicii sau parintii care au taiat porcul si nu stii ce sa faci cu ea, poti prepara salam de Sibiu pe care sa-l consumi de Craciun sau Revelion.

Ingrediente

  • 3 kg carne de porc (de preferat pulpa)
  • 1 kg carne de vita (pulpa sau ceafa)
  • 1 kg burta de porc (partea de carne cu grasime, de sub sorici)
  • 135 g sare (cate 27 g de sare pentru fiecare kilogram de carne)
  • 10 g piper proaspat macinat
  • 2 g piper negru zdrobit grosolan
  • 10 g ardei iute uscat, macinat
  • 7 g cimbru
  • 7 g maghiran
  • 4 g ienibahar
  • 4 g coriandru
  • 4 g nucsoara
  • 10 g zahar
  • 1 lingurita cu varf boia de ardei dulce
  • 5-7 catei de usturoi foarte bine pisati
  • 50 ml vin rosu

Cum se prepara:

Daca pulpele au oase, dezoseaza carnea. Taie apoi toata carnea si grasimea cubulete si pune totul intr-o bucata de tifon. Lasa carnea sa se scurga timp de o zi.

A doua zi toaca carnea prin sita mai mare a masinii de tocat.Adauga apoi restul ingredientelor si amesteca toul foarte bine. Lasa amestecul sa stea la frigider timp de o zi pentru ca aromele sa se combine. A doua zi amesteca din nou totul foarte bine.

Amestecul obtinut se adauga intr-un mat drept pentru caltabos. Evita matele crete. Pune salamul la afumat timp de cateva zile pentru a fi gata pana la Craciun, sau lasa-l la uscat timp de 6-8 saptamani daca vrei sa obtii un salam precum el de Sibiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului