Retete de Craciun

#leber #masa craciun

Cea mai gustoasa reteta de lebar de casa. Este perfecta pentru masa de Craciun!

 

Lebar sau leberwurst este unul dintre preparatele specifice Craciunului, care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatoare.

Traditionalul lebar romanesc are ca ingredient principal ficatul de porc si se serveste la aperitiv, alaturi de pasta de hrean sau mustar.

Lebarul, la fel ca multe alte bunatati pentru Craciun, se prepara cu cateva zile inainte de marea sarbatoare si se tine la rece.

Pentru a face un lebar de casa extrem de gustos e nevoie ca ficatul de porc sa fie extrem de proaspat. La fel de importante pentru un lebar de casa sunt si condimentele pe care le adaugi in compozitie.

Ingrediente

- ficat de porc

- 500-700 g carne de porc

- o bucata slanina afumata

- 2 cepe medii

- intestine pentru umplut

- inima sau alte organe (optional)

- foi de dafin

- ienibahar

- sare

- piper.

Mod de preparare

1. Spala bine toate organele si carnea, apoi pune-le la fiert la foc mic intr-o oala incapatoare cu sarea si condimentele.

2. Strange spuma de cate ori este nevoie, apoi se adauga ceapa taiata in jumatati. Dupa ce se fierbe carnea, scoate-o sa se raceasca.

3. Trece carnea si ceapa prin masina de tocat sau blender, apoi adauga din apa in care a fiert carnea in tocatura, incat sa obtii o pasta cremoasa.

4. In matele spalate foarte bine, pune compozitia si leaga matul la ambele capete. Fierbe lebarul pentru inca o jumatate de ora in alta apa, nu inainte de a intepa matul din loc in loc, pentru a iesi aerul.

5. Dupa fierbere, se lasa sa se raceasca si se pune la frigider.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea