Retete de Craciun

#prajituri de craciun #prajitura ciocolata #prajitura migdale #retete de craciun

Cadouri inedite de Craciun: deserturi de ciocolata facute acasa

Ciocolata este unul dintre cele mai populare deserturi si face parte din preparatele traditionale de sarbatori. Pregateste in casa deserturi cu ciocolata si pune-le in cutii impachetate in hartie. Fa-le o surpriza frumoasa celor dragi cu deserturi facute chiar de tine!


Patratele de ciocolata cu migdale

Pune 340 gr de ciocolata si 3/4 cana smantana in bain-marie. Amesteca pana obtii o crema omogena. Inchide focul si apoi adauga 1/2 lingurita extract de vanilie si un varf de cutit de sare. Amesteca din nou.

Topeste 110 gr ciocolata in bain-marie, separat, apoi toarna sosul de ciocolata intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie cerata. Intinde ciocolata pe fundul tavii. Pune tava in frigider 10 minute pentru ca ciocolata sa se intareasca.

Toarna apoi in tava compozitia cu vanilie si presara 1/3 cana fulgi de migdale. Apasa-le usor pentru a intra in ciocolata. Lasa desertul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Apoi, pune-l in frigider 4 ore. Taie ciocolata in patrate medii.


Coji de ciocolata si menta

Pune o folie de aluminiu intr-o tava si intinde un strat de migdale (1/4 cana) taiate fin. Pune in cuptorul cu microunde, 1 minut, 30 gr ciocolata semidulce, taiata. Amesteca pentru omogenizare. Toarna sosul de ciocolata peste migdalele din tava. Topeste in cuptorul cu microunde 30 gr ciocolata alba si adauga in aceasta 1/2 lingurita extract de menta.

Toarna jumatate din sosul de ciocolata alba in alt recipient si adauga in ea colorant alimentar rosu. Toarna apoi, simultan, ciocolata alba si cea rosie peste ciocolata neagra din tava, facand onduleuri. Foloseste varful unui cutit pentru a-i da o forma atractiva. Presara 1/3 cana bomboane de menta tocate. Da compozitia la frigider 1 ora, pana se intareste. Taie desertul in bucati neregulate subtiri, in forma de coji.


Prajitura cu ciocolata si alune

Amesteca intr-un castron 1 1/2 cani faina, 1 lingurita praf de copt, 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu si 1/4 lingurita sare. Pune in alt recipient 3/4 cana unt topit, 1/2 cana zahar granulat, 1/3 cana zahar brun si 1 lingurita extract de vanilie. Peste aceasta compozitie, pune-o pe cea cu faina si amesteca. Adauga in aluatul obtinut 1 cana fulgi de ciocolata sau bomboane decorative mici, de ciocolata, 1 cana alune pecan, prajite si taiate si 1/2 cana fulgi de nuca de cocos.

Puen aluatul intr-o tava unsa cu ulei si intinde-l. Da prajitura la cuptor 20 minute la 195 grade Celsius.

Sursa foto: myrecipes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare