Retete de Craciun

#Cocktail craciun #retete craciun #bauturi craciun #craciun #cocktail

6 cocktailuri cu sampanie perfecte pentru Craciun si Revelion

Nimic nu sugereaza mai bine atmosfera de sarbatoare decat un pahar cu sampanie plin cu bule. Indiferent daca te pregatesti pentru o petrecere de sarbatoare, sau doar te joci, bautura frumos decorata si aromata este accesoriu perfect. Insa, chiar daca sampania este bautura dedicata sarbatorilor, nu inseamna ca nu poti aduce un pic de culoare si savoare anul acesta cu cateva cocktailuri cu sampanie. Amesteca un pic lucrurile si creeaza-ti propria bautura festiva pe baza de sampanie!

Pentru a te ajuta sa intensifici jocul de-a sarbatoarea, am ales pentru tine cele mai bune cocktailuri de sampanie, usor de facut si cat se poate de festive.

Sparkling Christmas Slush

Acest cocktail semi-inghetat poate parea dificil de realizat, dar are un singur secret - trebuie inghetat inainte de a fi servit. Reteta include sampanie, merisoare, limonada, zahar colorat si multe bucati de fructe proaspete. Festiv si decorativ, va aduce zambete si bucurie invitatilor tai. Sa speram ca poti sa aduci acest cocktail pe masa ta de Craciun, pentru ca este un mod distractiv si facil de a face ca totul sa para mai festiv. Pentru un plus de efect, serveste-l in pahare speciale.

Cranberry Mimosa

Aceasta bautura este o mimosa traditionala fabricata cu suc de merisoare si decorata cu crengute de rozmarin. Vei dori sa prepari cate unul in fiecare zi! Pentru a-l realiza ai nevoie de sampanie, zahar, suc de merisoare indulcit, afine proaspete si cateva crengute de rozmarin pentru decor. Foloseste cate o scobitoare pentru a gauri afinele si trece prin ele cate o crenguta de rozmarin.

Champagne Granita

O granita este, in esenta, gheata semitopita, dar asta nu insemna ca nu o poti bea in mijlocul iernii. Aceasta bautura se realizeza prin congelarea unui amestec de sampanie si zahar simplu, sau un sirop simplu facut in casa care sa indulceasca aroma sampaniei. Inainte de a o servi, foloseste furculita pentru a sparge granita, apoi pune-o in pahare festive si bucura-te de ea!

Blood Orange Spritz

Fanii aperolului vor adora aceasta bautura de iarna. Amesteca impreuna sampania, aperolul si sucul de portocale rosii pentru a obtine un cocktail festiv, extrem de simplu si usor de facut. Pentru decor, foloseste o coaja spiralata de portocala sau o feliuta de portocale. Este o bautura cta se poate de potrivita pentru o petrecere festiva.

Champagne Mule

Acest cocktail cochet este sora mai mare si mai sofisticata a Moscow mule. In esenta, este o bautura traditionala imbogatita cu sampanie pentru a deveni mai festiva.

Champagne Punch

Daca se anunta un grup mare de invitati sau de prieteni la petrecerea ta de sarbatoare, serveste-le un punch de sampanie, acesta fiind ideal pentru a-i impresiona. Are o culoare rubinie superba, arata fascinant in castronul de punch, iar prietenii tai il pot servi singuri, tu scapand de stresul de a le umple paharele. Ai nevoie de doua sticle de sampanie, 750 ml vin rosu si doua cani de suc proaspat stors grapefruit. Amesteca totul si adauga bautura in bolul special pentru punch alaturi de cateva cuburi de gheata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea