Cand nu stii ce sa mai gatesti la desert, iti recomand un chec. Pe cat de banal, pe atat de delicios, mai ales daca ai grija sa-ti iasa pufos, spre deliciul si voia buna a familiei sau prietenilor tai.
Ingrediente:
- 8 ouă
- 2 căni de zahăr
- 2 căni de făină
- 8 linguri cu ulei
- 8 linguri cu apă
Mod de preparare:
Peste cele 2 căni cu zahăr se toarnă apa şi se face un sirop. Zaharul se topeste cel mai bine pe foc, deci optional puteti face acest sirop sub flacara. Albuşurile se bat până devin tari.
Se toarnă treptat siropul (peste albusuri), se adaugă gălbenuşurile, apoi uleiul, bătând întruna. Se scoate telul şi se adaugă făina. Asa (ca in poza) trebuie sa arate compozitia la final, inainte de cacao si nuca. Daca doriti sa fie in doua culori puteti turna doar o parte din compozitie in tava, iar peste cealalta parte (mai putin de jumatate din compozitie) puneti cacao pana cand se inchide la culoare.
Tot in aceasta compozitie eu am adaugat si o cana de nuca. Puteti inlocui nuca cu stafide, rahat sau orice doriti. Dupa ce s-au copt, i-am pudrat cu zahar vanilat si uite ce a iesit:
Pofta buna!
Pentru mai multe idei, dar si surse de inspiratie pentru petrecerea timpului liber, va astept pe Gandurisibucatareala.ro.