Retete

#legume #ulei #tortillia spaniola #tortillia

Gateste cu Oana: Tortillia spaniola VIDEO

Astazi vreau sa va recomand o reteta de Spanish Tortilla (tortillia spaniola) asa de simpla de nu va vine sa credeti. Si nu avem nevoie decat de cartofi, oua, ceapa, sare si piper. La sfarsit si de cateva legume, dar va explic de indata. Filmuletul o face si el.

 

Ingrediente:

  • 8-10 cartofi potriviti ca marime;
  • 7-9 oua (ouale sa fie cu unul sau doua mai putin decat cartofii)
  • doua cepe;
  • o lingurita de sare si un varf de piper;
  • ulei pentru prajit, circa 250 ml (dar mai adaugati astfel incat cartofii sa fie acoperiti)

Pentru salata de deasupra aveti nevoie de: 

  • doua cepe verzi;
  • doi ardei (unul verde si unul rosu ar fi ideal, eu am avut doar doi verzi);
  • 4 rosii;
  • 2-3 catei usturoi.

 

Mod de preparare:

Curatati cartofii si taiati-i julien sau dati-i prin razatoare fina. Scurgeti bine de apa toti cartofii si puneti intr-o carpa toata cantitatea de cartofi pentru a se usca putin. Se prajesc mai bine daca sunt uscati si devin mai rapid usor crocanti.

In castronul in care aveti cartofii, puneti ceapa taiata cat mai fin cu sarea si piperul si amestecati bine-bine. Rasturnati compozitia in uleiul bine incins. Incercati sa acoperiti cartofii cu ulei. Lasati-i pe aragaz pana se inmoaie putin si capata o crusta aurie. Apoi ii scurgeti cu o paleta de tot uleiul in care au stat. Atentie! Nu aruncati uleiul ramas, este bun la salata care urmeaza, desi folosim doar un strop din el. Restul de ulei, daca nu-l refolositi ca nu e tocmai sanatos va recomand sa-l pastrati si sa-l donati proiectului Uleiosul (un proiect de colectare urbana a uleiului si a grasimilor alimentare de uz casznic).

Intre timp bateti bine ouale, mai puneti putina sare si piper, iar aceasta compozitie rasturnati-o peste cartofi. Dupa ce omogenizati bine puneti rezultatul in vasul in care ati prajit cartofii sau intr-un vas in care sa puteti atasa la sfarsit o farfurie sau tava deasupra. Bagati in cuptor, cu capac, circa 20 de minute.  Cand e compact si nu mai pluteste oul deasupra, inseamna ca e gata.

 


Rasturnati (ca la tortul de mere) cumpozitia intr-un vas usor adanc (sau tava), cu grija insa ca frige. Lasati putin la racit, timp in care tocati ardeiul, taiati rosiile si pregatiti usturoiul si ceapa. Rasturnati toate aceste legume taiate intr-un bol de salata, peste care turnati un strop din uleiul in care s-au prajit cartofii cu ceapa (uleiul are deja un miros cu aroma de ceapa).

 

Salata se pune in mijlocul tortiliei care se taie apoi in raze. Cand este calda este delicioasa,  insa poate fi un fel foarte bun la orice picnic cu prietenii, pe timp de vara sau iarna. Poate fi consumata si rece cu siguranta.
 

Oana Grecea

Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe www.gandurisibucatareala.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea