Nimic nu este mai usor de facut atunci cand cumperi salata gata taiata iar restul de ingrediente le ai in casa. Iar cu naut nu incercasem niciodata o salata, dar m-am inspirat din retetarul de la Eisberg, pe care l-am gasit aici. Compozitia salatei folosite - Eisberg Bolero Mix este formata din: salata de andive, salata Frisee, felii de sfecla, porumb.
Portii: 2-4 persoane (pentru toata familia la o masa)
Timp de preparare: 15 de minute
Ingrediente:
- 1 cutie de naut conserva;
- 200 g unt;
- 2 linguri miere;
- sare si piper proaspat macinat;
- 100 g branza feta taiata cubulete;
- 1 legatura mare de menta proaspata;
- 150 g Eisberg Bolero Mix.
Pentru sos:
- 50 ml ulei de masline;
- ¾ ml otet din vin alb;
- 1 lingura mustar Dijon.
Mod de preparare:
Intr-o tigaie topim untul impreuna cu mierea. Dupa ce s-a topit si s-a infierbantat compozitia mai sus amintita, adaugam nautul bine scurs de apa. Amestecand, la foc mare, calim timp de cateva minute nautul, apoi il luam de pe foc pana pregatim sosul.
Pentru sos amestecam doua parti ulei de masline cu o parte otet de vin si asezonam cu sare, piper si mustar. In cateva minute sosul este gata.
Acum rupem un pumn de menta si o maruntim.
Inainte de servire definitivam salata. Intr-un vas mare asezam salata verde. Adaugam nautul si menta. Stropim totul cu sosul vinegrette si amestecam bine. Peste salata astfel pregatita punem bucatile de feta.
Pe data viitoare!
Oana Grecea, Ganduri si Bucatareala
PS: Mai multe ganduri, impresii si sfaturi pe Facebook.