Recomand sa cumparati pulpa de miel din surse sigure, daca se poate de la tarani direct, daca nu macar sa va asigurati ca este miel nu oaie.
Ingrediente:
- 2-3 kg pulpa de miel
- 5-6 catei usturoi
- 30 ml ulei masline
- cateva fire rozmarin proaspat
- cateva fire cimbru proaspat
- 1 pahar vin alb
- 1 litru apa
- sare si piper
Mod de preparare:
1. Pregatiti pulpa de cuptor indepartand din stratul foarte gros de grasime de pe ea (daca va place mai gras o puteti lasa). Daca doriti, legati pulpa cu o sfoara cat mai strans. Eu am facut-o mai mult pentru poze, nu a avut un mare efect.
2. Curatati usturoiul si intr-un mojar pisati-l bine, apoi frecati-l cu putin ulei, sare, piper si firele de rozmarin si cimbru
3. Pasta formata mai sus din usturoi ungeti-o pe pulpa de miel prin masare ca sa intre bine in piele.
4. Adaugati vinul si apa si acoperiti tava ori cu capac ori cu folie de aluminiu.
5. Lasati in cuptor minim 3 ore si jumatate, iar la fiecare ora incercati sa intoarceti pulpa. Dupa vreo doua ore puteti lasa descoperita tava din cuptor.
6. Scoteti tava din cutpor si serviti mielul dupa pofte!
Paste fericit!
Oana Grecea
Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe gandurisibucatareala.ro si retetetv.ro.