Timp de preparare: 20-30 de minute
Portii: 10-12 portii
Ingrediente:
- 100 de grame icre de crap
- 2 linguri de gris preparat (grisul se face in felul urmator: puneti la fiert 150 ml apa, iar cand da in clocot adaugati in ploaie doua linguri de gris si mestecati cateva minute)
- 700 ml ulei
- zeama de la jumatate de lamaie
Mod de preparare:
Se pun icrele intr-un castron mai mult plat decat adanc.Incepeti sa turnati treptat, ca la maioneza, uleiul, pana capata putina consistenta. Puneti zeama de lamaie si amestecati. De aici incolo puteti amesteca cu un mixer, dar adaugati uleiul tot treptat, apoi grisul si iar uleiul pana la consumarea celor 700 de ml.
Sunt gata cand cand sunt albe, pufoase si apetisante. Peste ele puteti adauga o ceapa rosie tocata marunt. Aici depinde de gusturi, sunt unii carora le plac icrele fara ceapa. Deasupra ornati dupa preferinte sau dupa ingredientele din casa (eu ma bazez pe masline, pentru ca se ”asorteaza” destul de bine cu icrele).
Pofta buna!
Oana Grecea
Mai multe retete bio si nu numai, mai gasiti pe www.gandurisibucatareala.ro