Ingrediente
2 fructe de avocado coapte
2 castraveti mari
2 linguri iaurt grecesc, de preferinta
1/2 ceapa rosie taiata fin, cubulete
1 rosie fara seminte, tocata cubulete mici
1 lingura ulei de masline
3-4 frunze busuioc taiate fin
zeama de la o lamaie
sos tabasco
sare
piper
Mod de preparare
Decojim castravetii, ii taiam pe jumatate, le scoatem semintele si ii taiem cuburi mari. Se pun in blender, dar se pastreaza o bucatica pentru ornament. La fel se procedeaza si cu avocado. Amestecam cu zeama de lamaie si mai frecam putin in blender, alaturi de iaurt, sare, piper si putin sos tabasco, in functie de gust. Punem amestecul la rece.
Intr-un bol punem ceapa rosie, rosia, cuburi de castraveti si de avocado pastrate, frunzele de busuioc, sare, piper si ulei de masline. Se amesteca usor pana se omogenizeaza putin si se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Turnam supa in bol si din compozitia pastrata la rece se pune o lingura in mijlocul bolului, in loc de crutoane si drept ornament.
Secretul lui Chef Ioannis
Cand taiem avocado trebuie sa stropim imediat fructul cu putina lamaie ca sa nu se oxideze. Daca supa este foarte groasa, putem adauga putina apa rece, in functie de preferinte. Dupa gust, se poate adauga zeama de supa de legume sau de pui strecurata.
Sfatul lui Chef Ioannis
Luati o minibagheta si taiati-o pe lungime, nu foarte gros. Puneti-o in cuptor dupa ce o stropiti cu putin ulei de masline, seminte de anason sau de chimen. O lasati pana devine crocanta. Apoi se pune langa farfurie, iar compozitia pe care am facut-o pentru a o adauga la supa poate fi pusa pe bagheta crocanta, devenind astfel un cruton-buscheta.
Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, sa incercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.
”Retetele nu ne dicteaza gustul!”
Chef Ioannis Karastogiannis