Retete

#expert acasa.ro #cuscus #salata de cuscus #creveti #salata

Gateste cu Chef Ioannis: Salata de cuscus cu creveti

Salata nu trebuie sa insemne doar niste frunze. Folosind un ingredient precum cuscusul, vom crea impreuna un gust superb, plin cu aromele din zona mediteraneana. O salata colorata, plina de inspiratie, dar si bogata in proteine si vitamine.


INGREDIENTE

  • 200 gr cuscus
  • 12 creveti, curatati, decojiti, fara cap
  • 400 gr apa fierbinte
  • 50 gr unt
  • 2 cepe verzi
  • 50 gr muguri de pin
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa, plus sucul de la lamaie
  • jumatate de castravete, decojit, fara samburi si taiat cuburi
  • 1 rosie fara samburi, taiata cuburi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 6 linguri ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri menta tocata
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingura marar tocat
  • sare si piper
  • boabe de la o rodie (optional, pentru decor)
     


PREPARARE

Punem cuscusul intr-un vas mare, turnam apa fierbinte, asezonam cu sare si piper, amestecand usor cu o lingura. Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam pana cand cuscusul va absoarbi toata apa.

Dupa ce apa este absorbita si cuscusul inca este cald, adaugam untul taiat in cuburi si cu o furculita “pieptanam” couscousul ca sa separam boabele.Completam cu cuburi de rosi si de castraveti, muguri de pin, boia, verdeturi, coaja de lamaie rasa si cepele verzi. Punem sare si piper dupa gust, iar deasupra turnam 3 linguri de ulei de masline si sucul de lamaie.

Amestecam foarte bine si cu grija impartim cuscusul in farfurii. Intr-o tigaie, cu restul de ulei de masline, prajim crevetii cateva minute, adaugand sare si piper. Cand sunt gata, asezam crevetii peste cuscusul din farfurii si decoram cu boabe de rodii.


Secretul lui Chef Ioannis

  • Cuscusul trebuie doar rehidratat si va absorbi cantitatea necesara de lichid daca acesta va fi fierbinte. Astfel, lichidul va fi absorbit perfect si cuscusul va iesi de fiecare data usor si pufos.


Sfatul lui Chef Ioannis

  • Cuscusul este o baza ideala pentru salate, astfel ca puteti folosi si carne in loc de creveti. Totusi, propunerea mea este ca, dupa perioada sarbatorilor, in care toti am consumat multa carne, sa alegem crevetele, pentru ca este mult mai usor pentru stomac, are destule proreine si un gust neimapomenit.

Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, incercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.

”Retetele nu ne dicteaza gustul!”
Chef Ioannis Karastogiannis

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Chef Ioannis Karastogiannis