Retete

#retete arabesti #Mihaela Vulpe #retete carne #shaorma cu pui #shaorma cu legume #shaorma

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Shaorma sanatoasa cu... legume

Stiu ca parerile despre shaorma sunt impartite, dar cred ca toata lumea este de acord ca este foarte buna! Si daca nu ai incredere in ce pun shaormarii in ele, fa-ti acasa singur, dupa gustul tau! Nu ai nevoie de aparate sofisticate, doar de o punga de friptura….
 

Eu fac shaorma acasa cu un gust atat de bun, ca mai ceri una (de asta fac mereu si de rezerva!). Am facut si cu pui, si cu porc, dar si cu legume!
La cea cu carne de pui, folosesc pulpe, ca este mai suculenta carnea (fata de piept). Pun pulpele spalate bine si condimentate intr-o punga de friptura si le dau la cuptor pentru 50-60 minute. In timpul asta, pregatesc si restul necesar: prajesc cartofii, taiati pai, dar mai grosi, fac salata de varza, tai castravetii murati si-I pun la scurs, fac maioneza, pe care o amestec cu trei-patru catei de usturoi pisati. Dupa ce inchid focul la cuptor, in timp ce dezosez pulpele si fac carnea suvite, las pe o tava in cuptor lipiile sa se incalzeasca si sa devina maleabile.  Pun fiecare compozitie in castronul ei la indemana si umplu  lipiile cu de toate, scotand cate una, pe rand, din cuptor.

Cea cu legume a iesit asa de gustoasa, ca sigur o sa o mai repet!

Ingrediente pentru shaorma cu legume:

  • o cutie porumb
  • o cutie fasole rosie
  • o cutie ciuperci
  • 2-3 morcovi
  • doua oua
  • doua linguri zeama de lamaie
  • ½ borcan mustar dulce
  • 250 ml ulei 
  • 2 catei usturoi
  • 5 lipii
  • sare si piper.

Mod de preparare:

Am pus morcovii curatati la fiert. Am fiert si oualele tari. Am facut maioneza, amestecand galbenusurile fierte cu tot mustarul si toata zeama de lamaie, sare si piper, si adaugand uleiul putin cate putin. Am trecut usturoiul prin presa si l-am adaugat in maioneza.
 

Morcovii fierti i-am tocat cubulete mici, am adaugat si porumbul scurs bine, fasolea rosie, clatita un pic, si ciupercile tocate si scurse bine. In plus am tocat cubulete si am adaugat si albusurile oualelor fierte pentru maioneza. Am amestecat bine cu maioneza si am umplut lipiile incalzite.

 

Recunosc ca amestecul l-am facut sa-mi placa si vizual (galben, rosu, portocaliu…), dar gustul a fost la "maxima” inaltime.

Date de contact: 
Mihaela Vulpe
Web:
 vulpeacofetar.blogspot.ro
E-mail: 
mihaelavulpe75@gmail.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea