Este foarte gustoasa si va satisface poftele fara reclamatii!
Ingrediente:
- o punga de pufuleti
- 100 ml apa
- zeama de la o lamaie
- 3 linguri mustar
- 200 ml ulei masline (sau floarea-soarelui)
- sare
- piper.
Mod de preparare:
Am pus toti pufuletii intr-un castron inalt pentru mixer si am turnat peste ei apa fierbinte. Saracutii de ei, se topesc instantaneu.
De aici incolo eu procedez ca la orice maioneza pe care o fac: am pus tot mustarul odata si toata zeama de lamaie, mixand in viteza, apoi uleiul cate putin, pana am ajuns la cantitatea dorita. La sfarsit am potrivit de sare si am adaugat un praf de piper. Sa luati in calcul si faptul ca si pufuletii au sare.
Iese o maioneza foarte gustoasa, consistenta. O sa va placa atat de mult ca o veti folosi pentru salate de legume, daca este in post, sau pentru oua umplute, carne, shaorma, sandwich-uri si altele, daca nu este in post, dar vreti sa ocoliti un pic ouale.
Observatii
Daca o vreti picanta, puneti mustar cu hrean.
Date de contact:
Mihaela Vulpe
Web: vulpeacofetar.blogspot.ro
E-mail: mihaelavulpe75@gmail.com