Ingrediente:
- 3 kg rosii
- 6 cepe mari
- o telina potrivita
- 10 gogosari
- 2 ardei iuti
- doua foi de dafin
- 200 g zahar
- 150 ml otet
- o capatana usturoi
- o lingurita scortisoara
- piper
- sare
Mod de preparare:
Speli rosiile si gogosarii. Cureti gogosarii de seminte si-i dai impreuna cu rosiile prin masina de tocat. Cureti ceapa si telina, le speli bine si le dai pe razatoarea mare. Pui rosiile si gogosarii intr-o oala mai mare, adaugi telina si ceapa si o pui pe foc pentru 45 de minute, la foc mic.
Dupa cele 45 de minute, adaugi ardeii iuti tocati marunt, folie de dafin, zaharul, otetul, usturoiul pisat, scortisoara, sarea si piperul. Lasi sa fiarba, la foc mic, alte 45 de minute.
Opresti focul si introduci blenderul in compozitie. Mixezi pana cand totul devine o pasta fina, dupa care o treci prin sita. Lasi ketchupul sa se racoreasca, dupa care il pui in borcane sterilizate si le inchizi ermetic.
Le asezi pe o tava, o introduci in cuptor, aprinzi focul si le lasi 10 minute din momentul in care ketchup-ul incepe sa fiarba.
Le lasi sa se raceasca in cuptor pana a doua zi, dupa care le pui in camara.
Mai multe retete gasesti pe Retetele Marianei.
Mariana Robescu
Food editor Pap tot!