INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA
Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.#Chef Ioannis Karastogiannis #specialist acasa.ro
Expertul Acasa.ro, Chef Ioannis Karastogiannis: Bucataria, locul unde magia devine o realitate delicioasa!
Expertul Acasa.ro, Chef Ioannis Karastogiannis: Bucataria, locul unde magia devine o realitate delicioasa! Bucataria, odinioara loc simplu si aromat, stapanit doar de mainile harnice ale gospodinelor, a devenit in secolul XXI un showroom cu mobilier metalic, aproape spatial. Va spun insa, chiar si aceste „nave spatiale” pot fi transformate de noi, impreuna, in ... locul unde magia chiar se intampla.
Bucataria, odinioara loc simplu si aromat, stapanit doar de mainile harnice ale gospodinelor, a devenit in secolul XXI un showroom cu mobilier metalic, aproape spatial. Va spun insa, chiar si aceste „nave spatiale” pot fi transformate de noi, impreuna, in ... locul unde magia chiar se intampla.
Pregatiti-va: oale, condimente, apa! Ca intr-un laborator de alchimie, imaginati-va cum aceste elemente esentiale intr-o bucatarie se ridica-n aer, trec prin foc si ating suprematia, cele trei simturi ale omului: privirea, mirosul, gustul. Iar eu va voi invata s-o faceti intr-un timp foarte scurt.
Mirosul este cel mai conectat cu memoria, ne aminteste de persoane, locuri si, cel mai importnat, de copilarie. Mmm, checul care iesea din cuptorul bunicii!
Privirea – cand ne indragostim, vrem, nu vrem, ne folosim privirea, vedem ceva frumos. Apoi iubim.
Gustul este scopul nostru suprem pentru tot ceea ce facem in bucatarie. Uneori, il cautam pe cel fin, alteori pe cel primitiv, insa pentru toate ne vom stradui ca la sfarsitul zilei sau sa zambim.
Va poftesc la pofta buna!
Chef Ioannis Karastogiannis
Specializari
Chef Ioannis este calificat in Grecia si Romania, cu experienta in gastronomia mediteraneana
2011
Patronatul National Roman, Bucuresti, Romania – cursuri de bucatar. Calificare obtinuta cu nota 10.
2008-2009
Institutul de Gastronomie Levy, Salonic, Grecia – cursuri de bucatar. Cursuri zilnice: igiena, tehnologia preparatelor, teoria gatitului, bucataria greaca si internationala
2007-2008
Institutul de Limbaj al Semnelor Voriou Ellados, Salonic, Grecia
1994 – 1997
Liceul Teoretic Neapoli,Salonic, Grecia – Sectia Financiar
Experienta
Becembrie 2011 – prezent
Bucatar
Restaurantul Tortuga Modern Tavern, Bucuresti, Romania
Iunie – Octombrie 2011
Bucatar
Taverna Maria, Bucuresti, Romania
Ianuarie – Mai 2011
Bucatar Personal
Viena, Austria
Septembrie – Decembrie 2010
Sous-Chef
Restaurantul Zorba Grecul, Bucuresti
Octombrie 2009- Septembrie 2010
Bucatar
Restaurantul Concerto si Balkan Bistro
Grand Hotel Continental 5*, Bucuresti
2009
Bucatar
Restaurantul „Locanda”, Salonic, Grecia
2008
Bucatar
Restaurantul „Four seasons”, Salonic, Grecia
Taverna „Alati”, Sikies, Halkidiki, Grecia
2006-2007
Bucatar
Tavernele „Ta paidia“ si „O Pyrgos“, Agios Vasilios, Koroneia, Grecia
2005
Ajutor de bucatar (practica)
Hotel Makedonia Palace 5*, Salonic, Grecia
Experienta adiacenta
- 2008-2009: Coordonator bucatarie la Festivalul International de Muzica si Arte Earth Festival, organizat anual la Vlasti, Kozani, Grecia.
- Voluntariat pentru persoanele cu deficiente de auz: saptamanal gateam impreuna la centre specializate.
Foto: Sorin Antonescu
Articole scrise de Chef Ioannis Karastogiannis
- 2012-11-06 2012-11-06