Retete

# retete grecesti #expert acasa.ro #Chef Ioannis # reteta halloumi

Expertul Acasa.ro, Chef Ioannis Karastogiannis: 3 retete grecesti care te duc cu gandul la vacanta

3. Calamar umplut 

Ingrediente pentru 4 persoane: 6 tuburi de calamari mari, 4 linguri de ulei de masline, 2 linguri de suc de lamaie proaspat, piper negru, boia iute si dulce. Pentru umplutura: 1 ardei capia rosu si unul verde, taiati cuburi, 200 grame de branza feta, 100 de grame de cascaval taiat bastoane. 

Daca nu sunt curatati calamarii, mai intai ii curatam. Amestec uleiul cu suc de lamaie, cu piper si boia - dupa gust. Calmarii pusi intr-o farfurie sunt usi cu o pensula cu acest sos marinat. Distribuim toate cuburile de ardei rosu si verde pentru toti calamarii. La fel facem si cu branza. Cu doua scobitori prindem in X capatul calamarilor si apoi ii prajim pe grill sau in cuptor foarte incins 20 de minute. In timp ce calamarul se face la grill sau in tigaia grill, se unge constant cu marinata preparata mai devreme. Calamarii sunt gata atunci cand capata o culoare aurie. Se lasa 2-3 minute pentru a se scurge apa lasata de la branzeturi, dupa care se aie rondele si se serveste cu lamaie. 

Secretul meu: Cand umplem calamarii, umplutura trebuie sa fie potrivita, respectand forma naturala a calamarului. Daca este prea multa umplutura, se va rupe, daca va fi prea putina, se vor usca. De unde incepe coada calamarului, cu un cutit sau o scobitoare, faceti o gaura mica. In timp ce se prajeste calamarul apasati usor pe acesta cu o umplutura pentru ca apa de la branza sa iasa pe acolo. 

Sper ca v-au fost pe plac aceste retete!

Pe mine ma puteti gasi la Meze Taverna, in Centrul Vechi al Capitalei, unde va astept si cu alte preparate din bucataria greceasca. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea