- Pagina anterioara
- Pagina 2 din 3
- Urmatoarea pagina
2. Cheesecake cu iaurt si miere
Combinatie de iaurt cu miere si cateva nuci este clasic greceasca, insa, pentru variatie, va propun o reteta de cheesecake care va va imbata papile gustative cu arome delicate.
Aveti nevoie de 100 de grame de biscuiti digestivi pe care ii pisati bine si ii amestecati cu o lingura de unt topit si o mana de fistic sau migdale (80 de grame). Compozitia o puneti intr-un vas si o bagati la cuptor pentru 10 minute.
Apoi amestecati 250 ml de iaurt grecesc cu 750 de grame de mascarpone, dupa care adaugati, pe rand, doua oua. Apoi puneti o lingura de zeama de portocale si una de lamaie, proaspat stoarse. Adaugati 250 de grame de miere, pastrand aproximativ 3 linguri deoparte. Dupa ce amestecati bine, puneti compozitia peste baza de biscuiti, acoperiti cu o folie de aluminiu si coaceti pentru o ora. Apoi scoateti folia si mai tineti prajitura la cuptor pana devine usor aurie.
Secretul meu: Raciti treptat si ornati cu mierea ramasa, cateva migdale sau fistic, in functie de ce ati folosit la blatul de biscuiti.
- Pagina anterioara
- Pagina 2 din 3
- Urmatoarea pagina