Am vazut undeva pe Pinterest o poza… mi-a placut si am salvat-o in minte ca si idee pentru viitor. Fiind in plin proces de creatie a prajiturilor pentru Revelion si avand pe lista de invitati si vizitatori o gramada de copii, m-am gandit ca ar putea fi un desert foarte inspirat si de efect pentru ei.
Ca sa nu le fac doar de decor, dorind sa fie un desert in toata regula, am facut si o crema cu care le-am umplut!
Ingrediente:
- 24 cornete de inghetate, dar ascutite, nu vafe
- doua foi de napolitana
- 5 pachete de biscuiti Petit Beurre de 100 g
- 150 g margarina
- 200 ml lapte
- 7 linguri zahar pudra
- 3 linguri de nuci macinate
- o esenta de cafea de la Coseli
- doua plicuri de ciocolata calda
- o ciocolata de 100 g (de preferinta simpla) pentru glazurat
- cateva linguri de frisca lichida
- nuca de cocos colorata
- bombonele, stelute si alte ornamente.
Mod de preparare:
Am pus laptele cu zaharul si margarina pe foc, pana s-au topit.
Biscuitii i-am faramitat cu mana si i-am pus intr-un castron mare. Peste ei am pus nuca si ciocolata calda (praf). Am adaugat esenta peste laptele racorit, apoi am turnat amestecul peste biscuiti si am amestecat bine cu spatula de silicon, pana s-au omogenizat bine, si n-au mai ramas bucati mari de biscuiti. Am lasat sa se raceasca de tot.
Am topit o ciocolata cu rom si cateva “coji” de Kinder, intr-un ibric in care am pus si o lingura de ulei.
Am taiat cele doua foi de napolitana in patrate de 5-6 cm. Acestea le-am folosit pentru a forma baza bradului.
Am umplut cornetele cu crema. Pe fiecare deschizatura am uns-o bine cu ciocolata topita si am lipit-o pe un patratel de napolitana. Le-am lasat sa se intareasca un pic. In ciocolata ramasa am adaugat un pic de frisca lichida batuta si am amestecat bine. Am uns fiecare cornet cu o pensula de silicon si, inainte sa se intareasca, am decorat cu bombonele, stelute, ornamente si nuca de cocos colorata.
Am lasat la rece.
Copiii s-au bucurat foarte tare, in prima faza nu au vrut sa-i manance, dar dupa ce si-au facut curaj, le-au placut foarte mult.