Relatii

#relatii #studiu #diferenta de varsta

STUDIU. De ce sunt mai fericite femeile in relatii cu barbati mai tineri

Daca nu poti gasi un barbat langa care sa imbatranesti, gaseste unul alaturi de care sa intineresti. Este o "maxima" virala pe retelele de socializare, insa are si un sambure de adevar.

Un studiu recent arata ca femeile care au relatii cu barbati mai tineri decat ele sunt mai fericite.

Majoritatea femeilor isi aleg parteneri cu unul pana la trei ani mai mari decat ele, considerand ca este ideal ca barbatul sa fie mai in varsta intr-o relatie. Si totusi, un expert in relatii a aratat ca femeile care au iubiti/soti semnificativ mai tineri decat ele sunt in general mai fericite si mai satisfacute.

La studiu au participat 200 de femei heterosexuale care aveau fie parteneri mai in varsta, fie de aceeasi varsta, fie mai tineri decat ele.

Dupa ce au raspuns chestionarului, concluzia a fost ca femeile implicate in relatii cu barbati mai tineri cu 10 ani decat ele sunt cele mai fericite. Totodata, ele sunt mult mai implicate in relatii decat cele care au parteneri mai in varsta sau de aceeasi varsta cu ele.

Femeile cu parteneri mai tineri se simt dominante

Dr. Justin Lehmiller a realizat o lista cu posibile motive care le fac mai fericite pe femeile cu parteneri mai tineri.

Unul dintre ele este acela ca, fiind mai mature, dinamica puterii in relatie este mai echilibrata.

Diferenta de varsta le pune pe femeile aflate in relatii cu parteneri mai tineri intr-o pozitie dominanta atat din punct de vedere sexual, cat si decizional.

Potrivit studiului, si barbatii sunt fericiti in relatii cu femei mai mature. Desi din punct de vedere social astfel de cupluri sunt privite cu scepticism, partenerii pot dezvolta legaturi puternice si foarte satisfacatoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului