Relatii

# studiu dragoste #studiu fericire #relatii #fericire #parteneri

STUDIU Bani sau dragoste? Care este cheia fericirii

Cercetatorii de la School of Economics din Londra au analizat raspunsurile a 200.000 de persoane cu privire la modul in care diferiti factori le influenteaza fericirea, scrie telegraph.co.uk. 

Pe o scara de la 1 la 10, dublarea salariului a indicat ca va aduce mai multa fericire in viata cuiva, cu mai putin de 0,2 puncte. Cercetatorii au spus ca aceste scoruri au fost joase pentru acei oameni carora le pasa mai mult despre modul in care sunt veniturile lor in comparatie cu ale altor persoane decat de modul in care aceasta i-ar afecta.

In acelasi timp, relatia cu partenerul a indicat o crestere a starii de fericire cu scorul de 0.6. De asemenea, pierderea unui partener prin separare sau prin deces a indicat acelasi scor, dar in scadere.

Cel mai mare efect a fost cauzat de depresie si anxietate, scaderea nivelului starii de fericire scazand drastic cu 0.7 puncte pe scala de notare. De asemenea, somajul a indicat aceeasi scadere in punctaj.

Prof Richard Layard, coautor al studiului, este de parere ca statul ar trebui sa se implice mai mult si sa se focuseze pe fericirea cetatenilor - mai mult pe “sa fii bine”, decat pe “cum sa faci mai multi bani”.

Daca nu ai reusit pana acum sa-ti intalnesti marea dragoste, intra pe Sentimente.ro,  comunitatea cu peste 1.400.000 de membri, uniti de dorinta de a comunica, de a lega prietenii. Ai ccele mai mari sanse sa intalnesti persoane cu preocupari si principii comune!

Sursa foto: Cosmo.ph

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare