Relatii

#salvare relatie #relatie

Sfaturi pentru salvarea relatiei de cuplu

Fericirea intr-un cuplu este o stare complexa, pe care cei doi protagonisti o construiesc in fiecare zi si nu de putine ori o saboteaza cu voie sau fara voie. Certuri, tensiuni, indiferenta, raceala, toate acestea pot sa afecteze si chiar sa distruga o relatie. Iti prezentam in continuare cateva sfaturi prin care sa eviti aceste probleme si sa mai dai o sansa iubirii tale.

Petreceti timp de calitate in doi

Desi stati multa vreme impreuna si va vedeti zi de zi, nu inseamna ca apropierea intre voi este ca in primele luni ale relatiei, cand pluteau licurici prin aer si zburdau fluturi prin stomac. Rutina este rugina dragostei, asa ca ai grija ca ea sa nu se depuna pe sufletul vostru. Ca sa aduci un suflu proaspat in cuplu, organizeaza iesiri in oras, calatorii romantice in weekend sau pur si cineaza acasa langa jumatatea ta mai buna, in fata unui sfesnic cu lumina discreta si doua pahare de vin bun, fara televizor, telefon sau laptop.

Nu plecati de acasa suparati unul pe celalalt

Cum spune o cunoscuta melodie: Dragostea este un camp de lupta - fara tunuri si mitraliere, ce-i drept, dar cu destule certuri si reprosuri. Tensiunile se agraveaza atunci cand lucrurile raman nelamurite si nu comunicati unul cu celalalt, din incapatanare, orgoliu sau lipsa de timp.

Fa-ti o regula din a nu lasa aceste lucruri sa se acumuleze si impaca-ti partenerul sau partenera inainte de a pleca la serviciu sau intr-o calatorie de afaceri pentru mai multe zile. Astfel, relatia voastra isi pastreaza armonia si va stiti in fiecare moment sentimentele si gandurile, asa cum sunt ele, cu bune si cu rele.

Pastrati-va timp pentru voi insiva

Relatia de cuplu este o arta a convietuirii intre doi oameni, dar ea va rezista doar daca protagonistii ei vor continua sa fie ei insisi, pentru ca pierderea propriei personalitati este un mare pericol, care poate distruge echilibrul din familie si chiar poate sa duca la destramarea ei.

Ai grija sa respecti spatiul personal al celuilalt, sa-i cunosti pasiunile si sa le incurajezi, iar la randul tau sa nu-ti neglijezi amicii, prietenii de-o viata sau hobby-urile care iti aduceau atata bucurie inca dinainte de a incepe relatia pe care o ai in prezent.

Sa fiti impreuna nu inseamna sa stati nonstop unul in compania celuilalt, este benefic pentru fiecare dintre voi sa petreceti timp cu activitatile recreative care va destind si va definesc ca om.

Readuceti pasiunea in dormitor

Intimitatea este foarte importanta intr-o relatie, de aceea viata de cuplu trebuie sa fie dinamica si interesanta, chiar si dupa ce pasiunea de la inceput a mai adormit un pic, odata cu trecerea timpului.

Ca sa revigorezi noptile fierbinti din dormitor, propune-i jocuri erotice, folositi dildouri, vibratoare si alte accesorii sexuale pe care sa le alegeti impreuna, asa cum va place. Fiti spontani, dezinhibati si creativi, fara false pudori sau tabuuri, iar relatia de cuplu va fi din nou plina de vigoare si va veti simti cu adevarat impliniti unul langa celalalt.

Tine seama de aceste sfaturi pentru salvarea relatiei de cuplu si bucura-te multa vreme impreuna cu partenerul sau partenera ta de iubire si intelegere, pe baza unei atitudini sincere si printr-o comunicare deschisa. Vorbe vii si gesturi tandre, acestea sunt ingredientele unei convietuiri fericite, care sa reziste cu bine in timp.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare